bugün

ösym 2015 tercih sonuçları

yine, üniversiteli işsizler ordusunun sayısını arttıracak sonuçlardır. kazanan herkese tebrikler, ancak ben o tercih kılavuzunda öyle üniversiteler ve bölümler gördüm ki, yanlarında parantez içinde gören gözlere; "mezun olunca, işsizlik garanti" yazıyordu. gerçekçi olalım ve kabul edelim; her ile üniversite açmakla, o üniversiteleri, ne olduğu belli bile olmayan, ne olduğu belli bile olsa, eğitim kalitesi açısından büyük üniversiteler ile rekabet edemeyecek bölümler ile doldurmak = okuyan ve üniversite mezunu işsiz sayısını arttırmak! buradan üniversiteyi kazanan gençlerimizi gücendirmek istemem, nitekim sevgili kardeşim de aynı durumda. ancak 18 yaşına geldiyseniz, hayatın acı gerçeklerini de görmezden gelemezsiniz.

şuan fark ettim de, sanırım bunları sevgili sözlük yazarları nezdinde, kardeşime söylüyorum asıl; inşallah yolun açık olur. ancak şu bir gerçek ki, mezun olunca iş bulabilmek için, kendini diğer yüzlerce rakibinden ayırabilmek için mutlaka okurken fark yaratacak bir şeyler yapmalısın. bundan kastettiğim okul derslerinin muhteşem olması değil. çünkü şimdiye kadar kimsenin eleman alırken, not ortalamasına baktığını görmedim. kendini nasıl geliştirdiğine, kendini mesleğe hazır etmek için neler yaptığına vs. bakıyorlar.

kazanan herkese tebrikler, umarım siz mezun olana kadar ülkemiz daha yaşanabilir, para kazanılanabilir, emeğin karşılığını veren bir yer olur...