bugün

arapların 22 devleti var kürtlerin de olsun

arapların 22 devleti var da ne oluyor diye sordurandır. kaldı ki arap dediğimiz adamlar da aslında farklı kavimlerin arap tahakkümü altında asimile olması.

haa, ama açık konuşayım söylediği şeyi türkiye açısından önemli bir zafere çevirmek de gayet mümkün. riskli, ama her şey doğru giderse de çok mümkün.

öncelikle demirtaş türkiyede kürdistan kurulsun demiyor orada. suriyedeki kürtlerin devlet kurmasından korkmasın, tersine öncülük etsin diyor. bu ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. bence suriye konusunda türkiyenin artık daha fazla risk almaması lazım. ancak şu noktada katılıyorum. türkiye eğer kürt sorununda ciddi aşama kaydeder de kürtleri kucaklamayı becerebilirse, ortadoğudaki kürtlere önderlik ederek hem dünya siyasetindeki itibarını artırabilir, hem ortadoğuda o çok istediği "abilik" rolünü çok iyi oynayabilir, hem de kürt sorununun çözümünde çok ciddi bir adım atabilir.

ama buradaki en büyük sorun şudur, böyle bir şey için hem hdpye hem de pkkya haddinden fazla yetki ve sorumluluk vermek durumunda kalırız. elbette herhangi bir hükümetin bunu yapmak istememesi de anlaşılabilir bir şey.