bugün

arkadaşa aşık olmak

arkadaşına aşık olan erkeğimiz genelde iki tür saçmalar: birincisi, belli etmemek amacıyla kızla aynı muhabbeti devam ettirmek hatta bazen ilerisine bile götürmektir. kızın hoşlandığı, takıldığı erkeği ona anlatması, erkeğimizin de "vayy vay vayy eheheh" gibi saçma salak tepkilerle sanki ortada hiç bir şey yokmuş gibi kızımızı onaylaması.

ikinci saçmalama da erkeğimizin muhabbeti kesmeye çalışması. eskiden olan o "kanka" seviyesindeki muhabbeti bitirip kızımızı meraklandırmak ister. kızımız "bu çocuk niye bana surat yapıyor acaba?" diye düşünecek, artık o düşünceden yürüye yürüye nasıl olacaksa elemanımızın o'ndan hoşlandığı sonucuna varacaktır. bak sen allah'ın hikmetine ya.

bu tür platonik takılmaların en acı veren ama en kestirme çözümü bu durumda da işe yarar. eğer mecburen aynı ortamda bulunma zorunluluğu (iş, okul vs.) yoksa tüm fiziksel bağlantı kesilmeli, muhabbet en az düzeye hatta sıfıra indirilmeli. eğer kızımız gerizekâlı değilse "hayrola genco, bi süredir pek muhabbetimiz yok? kırgın falan mısın bana?" derse o zaman yaradana sığınıp "bak x, böyle böyle. ben bi süredir sana arkadaştan öte bakmaya başladım. ama ortak bi gelecek göremediğim için buna bi son vermek istedim, o nedenle muhabbeti kestim.." falan filan. ama bunları derken bile alttan alta kızımızın 'ulan genco aslında iyi çocuk ya. iyi de anlaşıyoruz. bi şans versem mi acaba?' demesini bekler ama affedersiniz de yarraamı der onu.

kısaca böyle bi durumdaysanız geçmiş olsun. iyi bir arkadaşı, müstakbel bir aşkı kaybetmiş, bir ömür içinizde taşıyacağınız bir yük kazanmış olursunuz.