bugün

31 mart 2015

kara salı olarak ülkenin tarihine geçecek gündür.

1. ülke genelinde elektrikler kesildi. ülke felç oldu. ne metro, ne tren, ne telefonlar, ne internet çalıştı. bankacılık sistemi çöktü, kredi kartları, banka kartları saatlere kullanılamadı. bazı hastaneler dahi hazırlıksız yakalandı ve elektriksizliğin kurbanı oldu ki bu ülkenin en büyük yüz karalarından birisidir. Elektriklerin bir sonucu olarak bir çok şehirde sular da kesildi, gece vakti elektrikle birlikte geldiler.
2. balyoz davası düştü, sanıkların hepsi beraat etti.
3. dhkp-c li olduğu söylenen teröristler berkin elvan'ın katillerinin açıklanması için savcılığı bastı ve bir savcımızı rehin aldı. devlet operasyon düzenledi ve hem savcıyı hem de teröristleri öldürdü.
4. Selimiye kışlasında yangın çıktı. Sebebi tam bir muamma.

bir de öncesindeki gelişmelere bakalım.

1. suudi arabistan yanına aldığı orta doğu ülkeleri ile terörizme karşı yemen'e girdi. iran ile restleştiler. (fislistin hala yalnız.)
2. torba yasa meclisten geçti.
3. iç güvenlik yasası meclisten geçti.
4. japonlara yaptırılacak olan nükleer enerji santrali ile ilgili karar hala mecliste.
5. yunanistan bizim dış işlerimizin izniyle ege sınırımızdaki 16 adacığa bayrak dikti. ( nerde kardak'taki cesur türk hükümeti nerde bunlar.)
6. cemil bayık: silah bırakmayız ama gerekli adımlar atılırsa sadece silahlı mücadeleyi bırakabiliriz dedi.
7. Türkiye'de yasak olan yüksek frekanslı telsiz telefonlarla TSK'nın frekans bandına sızıldığı ortaya çıktı. BTK 81 ilin valiliklerine yazı göndererek telefonların imhasını istedi.
8. son 2 ayda türk lirası dolar karşısında %20 değer kaybetti. çok kısa sürede dolar 2.2 seviyelerinden 2.6 seviyeleri tırmandı.

tüm bunlar ışığında komplolar üretmemek, ülkemizin içinde bulunduğu bir çok zayıflığı gün yüzüne çıkarmamak mümkün değil. kim bilir perde arkasında daha bizim bilmediğimiz ne olaylar yaşandı bu süreçte.

aklımda deli sorular;

1. böyle bir elektrik kesintisi savaş anında olsa, hava savunma, deniz-kara radar sistemlerimiz nasıl çalışacak? halk olarak mevcut durumdan nasıl haberdar olacağız ve haberdar olamazsak nasıl önlemler alacağız?
3. enerjide tamamen dışa bağımlı olduğumuzu ortaya koyan bu olay sonrası bir başka soru daha, yine bir savaş halinde iran doğalgazı kesse, bulgaristan elektriğin fişini çekse ne halt edeceğiz?
2. sanırım kimsenin sorgulamadığı bir durum da savcı olayında söz konusu; ilk önce 3 olarak açıklanan terörist sayısı neden 2 çıktı? yoksa öncesinden 3 kişinin bu eyleme gerçekleştireceği biliniyordu da 1 kişi son anda eyleme katılmadı mı? eğer böyle bir şey varsa bu durum gerçekten çok vahim demektir. komplo teorisini bir kenara bırakırsak ve 2 kişi olan terörist sayısının ilk olarak 3 olarak açıklanması ülke ciddi bir istihbarat sorunu yaşadığımızı göstermez mi? onu da kenara koyun yoksa mit mi soktu onları oraya? hakan fidan'ın süleymanşah ile ilgili olan ses kaydını hatrlayın.
3. her zaman alışık olduğumuz gibi tüm bu olaylarda bir şeylerin üzeri mi örtülmeye çalışıldı yoksa?
4. böyle ulusu ilgilendiren olaylar karşısında neden cumhurbaşkanı hala avrupa gezisine devam ediyor? neden acil şekilde geziyi yarıda kesip ülkesine geri dönüp koltuğuna oturmadı?
5. yoksa bunların hepsi sadece bir tatbikat mıydı?
6. fuat avni'den başka bir komplo teorisi, hükümet seçim günü yapacağı büyük elektrik kesintisi için halkı alıştırıyor ve ilerleyen günlerde seçime kadar 2 kesinti daha olacak.

bilemiyoruz tabi, bilemeyeceğiz de.

edit: 1. ertesi gün kartal akp binası bir iki silahlı eylemci tarafından basıldı.
2. akşamında eli silahlı 3 kişi istanbul emniyet müdürlüğü önünde polis noktasına ateş açtı, biri öldürüldü.

neler oluyor arkadaş bu ülkede?

akp yine seçim öncesi düğmeye bastı gibi görünüyor. bunlar menfaat için her şeyi yaparlar.