bugün

ragnar lothbrok

--------------- 3. sezonla ilgili accık spoiler olabilir------------

ben aslında bu ragnar denen herife, lagertha reyize yaptığı yamuktan beri kılım. ama bu role hayat veren travis fimmel öyle bir rol kesiyor ki namussuz, beni tekrardan karaktere ısındırmayı başardı.

3*1 de çocuklarıyla oynadığı sahne misal. o sahnede vahşi ragnardan eser yok, sevgi kelebeği sanki pezevenk. ardından sakat olan çocuğuna "kemiksiz" diye soğuk bir tavırla seslenmesi, ama bu arada sesindeki acıyı da gizleyememesi.

daha sonra savaş sırasındaki soğukkanlılığı, savaştan sonra "ulan amma yorulduk, şurada iki dakika nefesleneyim" der gibi çimlere yayılması.

3*2 de kellelerin bağlı olduğu gemiden düşmana, gene yayılarak, piç piç poz kesmesi. yine leblebi gibi kelle kesen kendisi değilmiş gibi torstein'in kesilen koluna dahi bakamaması.

3*3 de björn'e verdiği tarihi ayar. bu entryi girme sebebim. hatta buraya yazmıyorum, gidin izleyin lan. o sinirle kendisinden af dileyen prensesin kardeşine kafayı çakıp yere sermesi, akabinde "seni affettim" diyip piç piç sırıtması.

aslında ragnar rolünde beni en çok etkileyen vahşi olmasının yanı sıra, merhametli olması. " ulan şunlar bitse de köyümüze dönüp toprağımızı eksek" havasında olması.

heee bu kadar övmüş olabilirim ama lagertha'ya yaptığın ibneliği unutmuş değilim. böyle devam edersen yaparız bişiler.

--------------- 3. sezonla ilgili accık spoiler olabilir-----------