bugün

eşcinsellik bir hastalık değil kimliktir

ne demiş dekart: iddia ediyorum, öyleyse haklıyım. tabi dekart dedüktif bir hata yaptığının farkında değildi.
binyıl öncesinden kalan normları evrendeki tek doğru bilip eskilerden gördüğü tüm değer yargılarını sorgulamadan sindirenler için gösterilen kaynakların, yıllar süren araştırmaların, emeğin zaten bir anlamı yok. onlar zaten her zaman haklı ve haklı kalacaklar. diğerleri için bir kaç konuda kafa açayım:

"eşcinsellik hastalık değilse birisinin çıkıp kadın ve erkeğin birbirine olan uyumunu açıklaması gerek"

bakınız: ispat yükünün terslenmesi safsatası: birşeyi(eşcinsellik hastalık mı ola ki?) sorgulayan birine sorgulamasının temellerini ispatlama yükünü yıkamazsın.
yine de bu tartışma kültürü yoksunluk sendromunu görmezden gelebiliriz çünkü o sorunun muhattabı olan birisi açıklama yaptı. hatta 15 yıl geçti üzerinden. biraz araştırmayla daha önce yapılan açıklamalara da ulaşılabilinir aslında. o birisi University College London'dan Andreas Bartels yazısına da The neural basis of romantic love ismini vermiş: http://www.vislab.ucl.ac....pdf/NeuralBasisOfLove.pdf

*
herneyse uzatmanın, lafı çevirmenin bir anlamı yok. gerçekten sırf kendi tabularına ters düştüğü için eşcinsellere saldırmayan ve gerçekten bu "birisinin yaptığı açıklamayı" merak eden biri google'a sorarak şu yazıya ulaşabilirdi rahatlıkla ve tüm sorularının cevabını alabilirdi: Aşkın Evrimi ve Neden, Nasıl Aşık Olduğumuz Üzerine: http://www.evrimagaci.org/makale/398 -hem de türkçe ve tamamen bilimsel, geçerli argümanlara dayalı bir yazı.
ama tabi ki burda mesele gerçekleri öğrenmek veya bilimsel merak değil. ne kadar çürütsen de ne kadar kaynak göstersen de hiç bir anlamı yok. dededen duyma, ezberlenmiş aynı cümeleleri tekrar tekrar argüman diye sunuluyor.
bitirmeden yine google'a sorup bulduğum şu yazıyı da paylaşayım, gerçekten konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için: eşcinselliğin biyolojik temelleri, evrimsel bakışaçısı ile incelenmesi ve hastalık olup olmadığı sorunu, Eşcinsellik ve Evrim: http://www.evrimagaci.org/makale/117