bugün

inadına mini etek inadına dekolte giyeceksiniz

uğur dündar'la halk arenası programında, gazeteci, yazar soner yalçın'ın sözlerinin bir bölümünü barındıran cümledir.

arkadaş soner yalçın saygın bir gazeteci burada söylenmek isteneni anlamaya çalışmadan akit gazetesi gibi olayı saptırmak, suçlamak, yermek nedir!

olay şöyle gelişir(odatv alıntı);

Programda taktığı papyona dair twitter’da yapılan bir yorum üzerine Soner Yalçın şöyle demişti:

“Mustafa Kemal’in emanetidir papyon. O da takardı. Devrimci budur, saçınıza başınıza kıyafetinize dikkat edeceksiniz. Tertemiz olacaksınız. Cumhuriyet kadınısınız, Cumhuriyet erkeğisiniz. Örnek olacaksınız. inadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz.”

bu üste söylenen tam metin bir bütündür. bu bütün ayırırsan başka anlamlara çekebilirsin. bu yapıldı, yapılıyor, yapılacak fakat bunu hedef gösterme mayetinde yaparsan burada akit gazetesi mantığı girer devreye!
bu sözleri ''herkes sevişsin, herkes çıplak gezsin, herkes dekolte mini etek gezsin'' anlamına çekmenin zahmetine girmeye çabalamak saçmalık ve yersizlik örneğidir. ana kelime ''inadına''dır, yani; düşünmek, karşı çıkmak, hakkını savunmak, padişah isterse boynum kıldan incedir diyenlere inat dik durmak!'' bu sözleri çarpıtmak kolaydır, anlamaya çalışmak tabi ki zor olanı...

(bkz: dolmabahçe de oturup vapurdan inen kadınlara bakıyorum.)
(bkz: kadın mıdır kız mıdır)

örnekler çoğaltılabilir...

soner yalçın'ın eleştirilere cevabı(odatv alıntıdır.)

Biz de Odatv olarak, kendisine yapılan eleştirileri Soner Yalçın’a sorduk. Soner Yalçın şunları söyledi:

“Kabul ediyorum, programda taktığım papyonum çok kötüydü. Halbuki evimde çok daha güzel papyonlarım vardı. Bu nedenle, Cumhuriyetçi dostlardan ve yoldaşlardan özür dilerim”