bugün

the judge

Öncelikle filmi beğendim. dram dozajı hiç fena değildir. çok bahsedilmemiş ama filmi 2. kez izlemek zorunda kaldım. Ve Çağan ırmak'ın babam ve oğlum filminden kesinlikle etkilendiklerini fark ettim. Sadece senaryoda bazı değişklikler yapmışlar gibi geldi. şimdi başlayalım benzerliklere; (izlemeyenler okumasın AĞIR spoiler içrerir)
1) babam ve oğlumda sadık, the judge da hank, gençken babalarıyla yaşadıkları sorunlar vesilesiyle evlerini terk etmiş, ve uzun bir süre sonra evlerine yeniden dönmektedir.
2)sadık'ında hank'inde retarde bir kardeşi vardır.
3) judge da hank ve babasının aralarını düzeltmesi için arabuluculuğu buyuk abi üstlenmektedir. her ne kadar babam ve oğlumdaki kadar olmasada burdaki rol de annenindir.
4) babam ve oğlumda sadık hasta iken burada yargıç hastadır.
5) her ikiside sonunda ölüyor.
6) sadıkın karısı filmin sonunda ölüyor, hankinse karısıyla arası hiç iyi değil. ayrılma arifesindeler.
7) her iki filmde de baba ve oğulun hesaplaşması var. babam ve oğlumda ona bir oda ver sahnesi, judge da ise fırtınanın olduğu sahne örnek gösterilebilir.
8) her iki filminde can alıcı sahnesi mevcut. babam ve oğlumda ''gitme diyeydim'' sahnesi ise judge da bu sahne yargıcın hank'e geçmişte genç bir çocuğa neden hakkettiği cezayı değilde daha azını verdiğinin soruduğu yerde ki cevabıdır.''o çocukta seni gördüm''