bugün

enes kaya

hakkında ilk ve son kez yazacağım türk vatandaşı. bugün on sekiz yaşından küçük genç bir kızın, söz konusu şahıs hakkında cinsel istismar iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu magazin basınına yansıdı. haberleri takip edemediğim için gün içinde ayrıntıları öğrenme fırsatı bulamadım. kakaotalk ve line, kore'de özellikle gençler ve aileler tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılan uygulamalar. bu uygulamalar üzerinden sesli ve görüntülü olarak iletişime geçebiliyorsunuz. enes kardeşin gönderdiği iddia edilen videolar, fotoğraflar ve ses kayıtlarının uzmanlarca incelenmesinin ardından orjinal oldukları ve şahsa ait oldukları medyada yer alıyor. uzakdoğuda, özellikle kore'de böyle bir halta karışan adamın *ötünden kan alırlar, elinden işini, aşını alırlar. bu şekilde pek çok ünlümsü de kaybolup gitmiştir. öyle ki; basit bir kazaya karışan, kimseye zarar vermeyen ünlüye bile kafa izni verilir. skandalın(!) boyutuna göre iki sene boyunca basından uzak tutulur.

kore hukuku'na da aşina olan birisi olarak kendisinin basın mensuplarına ve bloggerlara karşı başlatacağı hukuk mücadelesini kazanabilmesine pek ihtimal vermiyorum. basın yaş tahtaya basmaz. kore bizden fersah fersah ileridedir. fakat bir şekilde işin içinden çıkarsa, küllerinden doğar. kore hem döver, hem sever. yanlış yapanı ise siler.

son dakika : enes, avukatı aracılığıyla özür mektubunu basın mensupları ile paylaştı. evliliğinden önce tanıştığı kadınlarla ilişkisinin sürdüğünü itiraf etti. artık kore'de tutunabileceğini sanmıyorum.

--spoiler--
yalnız enes kaya üzerinden uzakdoğuda bile zedelenen imajımız iyice zarar gördü.
(bkz: iğrençsiniz ibneler)
--spoiler--

not: peki kore'de artık türkler neden pek sevilmiyorlar? önümüzdeki günlerde güney kore başlığında bir kaç maddede gerekçeleri toplayacağım.