bugün

yazarların kopya çekme taktikleri

- sınavdan önce duvar kenarına yerleşip, o duvarın görüş alanıma giren her yerine kopya yazın.
- duvar kenarları dolu mu? dert etmeyin, en öne geçin ve sırayı donatın, sonra o donattığınız yerlerin üstünü kalemlik ya da en temizi sınav kağıdınızla kamufle edin. takıldığınız yerde, sınav kağıdının tersini çevirirken sıranın üstüne yazdığınız güzide notlara göz gezdirin.
- eğer 12.sınıftaysanız whatsappta kopya grubu kurun, gruba birkaç tane bilgisine güvendiğiniz kişiyi ekleyin hep beraber soruları tartışa tartışa çözün.
dikkat!! bilgisine güvendiğiniz kişilere "hadi sana güveniyorum","bak sınıfı geçip geçmemem sana kaldı" ya da buna benzer ağır sorumluluk vermeyin, kişinin yapabileceği varsa da yapamıyor. ona "amaan ben nasıl olsa boş kağıt vericem, sen ne yaptıysan gönder.. gerisi Allah kerim" falan diyin, bilgili kişiyi rahatlatın. nereden mi biliyorum, ilk sınavından 99 aldım diye kimyanın ikinci sınavında herkes bana yüklendi, sınıftaki arkadaşımda dönüp dönüp baktı, hoca kıllandı gözünü benden ayırmadı o stresle ancak 85 alabildim ve ancak son 2-3 dakika cevapları gönderebildim.*
neyse işin özü, kopya çekmek sanattır, herkes çekemez. ister kopya verin ister alın, ikisinde de bu sanata yeteneğiniz olmalıdır. kopya da emektir sevgili öğretmenlerimiz, o stresi hiç mi yaşamadınız anlamıyorum ki!

not: 24 kasım öğretmenler gününde de entry yazılacak en güzel başlık bu olsa gerek.