bugün

amerika yı kolomb değil müslümanlar keşfetti

Elin karacahilinin ettiği lafın bu denli uzayacağını tahmin etmezdim. Toplum da benzer cehalet seviyesindeymiş onu anladım ben bu muhabbetten.

Amerika'yı Colomb değil Müslümanlar keşfetti geyiğinden bahsediyorum...

Öncelikle oryantalist yani batıcı/sömürgeci anlayışınıza sokayım. Amerika'yı keşfeden falan olmadı insanlar zaten on binlerce yıldır Amerikada yaşıyordu. En fazla Amerika halklarıyla eski dünyadan ilk temas kuranlardan bahsedebiliriz...

O konuda rivayet muhtelif...

Antik Mısır'ın Amerika kıtasıyla baharat, tütün ve koka gibi keyif verici maddeler ticareti yaptığına (yada Mısır doğrudan ticaret yapmasa da bu maddelerin Mısır'a getirildiğine) dair bulgular var.

10. yüzyılda Norveçlilerin Amerika kıtasına ayak basıp, bugünkü Kanada sınırlarında kurdukları ve kalıntıları 1960larda ortaya çıkarılan bir kolonileri var.

Heykelleriyle meşhur Paskalya adası sakinleri Amerikan yerli halklarından bir kısmıyla genetik olarak akraba. Ayrıca biraz morfolojisi değişmiş olsa da kullandıkları ortak kelimeler var.

Bugün Ekvador olarak bildiğimiz ülkeye anavatanları Çin, Rusyanın doğusu ve Kore olan bir halkın gelip yerleştiğine dair arkeolojik bulgular var.

Nazca/Peru Mumyalarının benzerlerine Yeni Gine'de rastlandı.

iskoç bir romancı 1300lü yıllarda Grönland'ın ötesindeki bir ülkeden bahsetti. Ayrıca o yıllarda Avrupa'da bilinmeyen Mısır bitkisi Edinburgh'daki bir katedralde desen/süsleme olarak kullanılmıştı...

isadan önce 350 yıllarında Fenikelilerin de kıtaya ayak basmış olabileceği düşünülüyor. Fenike alfabesiyle yazılı bir taş yanılmıyorsam 1880lerde bir yerli mezarında bulundu. (Bat Creek, tableti - Bat Creek taşı)

irlandalı bir keşiş Milattan sonra 6. yüzyılda Pasifik okyanusunun ilerisinde bulunan bir yeryüzü cennetine dair fantastik bir eser kaleme almıştı. Ayrıca 12. yüzyılda Galli bir grubun Amerikaya ayak bastığına da inanılıyor.

1933 yılında Toluca vadisinde bulunan pişmiş topraktan bir Roma heykelciği üzerinden gidenler ise Roma imparatorluğu zamanında kıtaya ayak basılmış olabileceğini düşünüyorlar. Ayrıca Brezilyada bir kil ocağında bulunan Roma Amforası da dikkat çekici fakat bu amforanın yağ taşımak için uzun yıllar kullanılıp, sonrasında ispanyollar yada Portekizlilerce kıtaya getirildiği de söyleniyor yani tartışmalı.

7. yüzyıla ait Meksika'da bulunan ve "Haç Tapınağı" denen tapınakta hem oldukça stilize bir "haç" desenine hem de Pompei'de bulunan duvar süslerinin oldukça yakın kopyalarına rastlandı.Amerikada olmayan Avrupa bitki ve meyveleri kullanılmıştı süslemelerde.

Güney amerika'nın efsanevi halkı Olmecler ile Afrikalıların da aynı kökten olduğunu savunan bilimadamları var.

Çinlilere gelirsek milattan sonra 500 yılından 1421'e kadar defalarca Amerika'ya gittikleri neredeyse kesin gibi. Arkeolojik bulgular la da destekleniyor bu teori...

Bizim irecep efendinin danışmanları tarafından eline tutuşturulan konuşmada geçen zırvanın dayandığı temel de bu seferlerden biri. Çinli (Bir ihtimal Özbek) amiral Zheng He'nin Amerika'ya yaptığı düşünülen seyahati... Ancak Küba'da cami kısmı tam balon. Çeviri de böyle yüzlerce dolap döndürülüyor bu islamcılar tarafından. Sorarsan "hata omuş" deniyor soran çıkmazsa gerçeğin ırzına geçiliyor. Alıntı yapılan hatıratta "cami" diye belirtilen yerin genel olarak ibadet edilen herhangi bir yer olması kuvvetle muhtemel.... Bir zamanlar her margarine "sana" denmesi gibi bir şey olarak düşünün. Hatta "cami" kelimesinin kökü düşünülürse bir tören alanında yani dini amaçlı olmayan bir yerden dahi bahsediliyor olabilir (cami; cem edilen, toplanılan yer)....

işin daha da komik tarafı irecep efendinin bu teoriyi iş olsun polemik dolsun diye ortaya atması...

Sormazlar mı adama madem o tepede cami varmış üstüne yenisini yapmaya kalkacağınıza kazı yapın da caminin kalıntılarını bulun. Bu abuk subuk teorinizi kanıtlayın" diye...

Elbette sormazlar... yandaşlar aptal, muhalifler cahil...

Kim neyi soracak....