bugün

selahattin demirtaş a oy verecek türk seçmen

koca 77 milyonluk ülkede sadece 3 aday çıkarsa, olacağı budur.

şimdi tayyip i beğenmeyenler var, ekmeleddin'i de içine sindiremeyenler var, ne yapacak bu insanlar, ya sandığa gitmeyecek yani boykot edecek veya selahattin beye kayacak.

meclisteki 4 partinin genel merkezlerinin baskısı ve milletvekillerinin cesaretli şekilde davranmaması yüzünden koca ülkede sadec 3 tanecik aday çıktı. halbuki meclis dışı partiler hatta chp'den ve mhp'den de farklı adayların çıkmak istediklerini biliyoruz. aday göstermek istediler, sadece 20 milletvekilinin imzası gerekti, ama cesaretli 20 milletvekili çıkmadı, halbuki ilk turda 8-10 aday olmalı idi.

mesela kamer genç senelerdir aday olmak için çırpınır, ama bir türlü izin verilmez. yine chp'li emine ülker tahran ekmel beyi içine sindiremeyen bir grup milletvekili tahran ı aday göstermek istedi genel merkez karşı çıktı. mhp den meral akşener aday olmak istiyordu mesela, ama chp-mhp ekmel bey de anlaşınca o da isteğini geri çekti. meclis dışı partilerde de mesela bir besim tibuk, ldp genel başkanı cem toker daha ekmel beyin ismi ortada yokken gitti mecliste kemal kılıçdaroğlu ile görüştü, tibuk u aday göstermek istediklerini partilerinden 20 vekilin imzasının olması gerektiğini anlattı, kılıçdaroğlu ise olabilir dedi, maalesef destek olmadılar. mesela bbp genel başkanı mustafa destici'yi göstermek istemiş ama daha sonra vazgçmişler, saadet partisi genel başkan mustafa kamalak'ı göstermeyi düşünmüş o da sonra vazgeçilmiş. halkın kurtuluşu partisi adaylık kriterlerine uyan halkın içinden parti üyesi bir adayı göstermek istemiş ama destek bulamamışlar. daha bunun gibi örnekler var, maalesef meclis içi partiler ve milletvekilleri cesaretli davranmadılar. ve biz 3 adaya mahkum edildik.

o yüzden kimseyi eleştirmeyin, sandık başına giden herkes bu 3 adaydan birisine oy verecek.şayet 3 adayı da içine sindirmiyorsa gitmeyecek veya gidip boş oy atacak, hepsine evet mührünü vurup oyunun geçersiz sayılmasını sağlayacak vey oy pusulasına abuk sabuk birşeyler karalayacak yine oyu geçersiz kılacak, daha neler neler.