bugün

ali balseven

1970'lerde şüpheli bir şekilde öldürülen gençtir. kendisi hakkında birçok polemik yer almaktadır. son yıllarda internet ortamında çeşitli forumlarda palazlanan ve kendilerini atsızcılar diyen kişiler dışında solcular tarafından bol bol dile getirilmesi manidardır. hakkındaki en önemli yazı ise soner yalçın tarafından yazılmıştır. keşke kendisinin diğer kitaplarını okusalarda öğrenseler aslında nasıl biri olduğunu. ali balseven kardeşimiz hakkındaki iddialara bakıyoruz:

- ali balseven çoğu yerde alevi denilmesine rağmen ailesi alevi olduklarını yalanlamıştır. alıntı yaptığınız soner yalçın nasıl bir trol olduğunu burdan anlayınız. her ismi ali olan alevi olsaydı benim yeğenimde alevi olurdu.
- "davadan döneni vurun" isimli talimat asla olmamıştır. soner yalçın makalesi dışında rahmetli türkeş'in böyle bir emri olduğuna rastlamazsınız.
- olayın mahiyeti belli değildir. kendisini öldürmekten tutuklanan mustafa sami bershan delil yetersizliğinden beraat etmiştir. bu arkadaşımız muhafazakar milliyetçi değildir. ümmetçi bir cinayeti işlemesi mümkün değildir.
- olay meydana geldiği zamanlarda naim talu hükümeti görev yapmaktaydı. kısa bir süre sonra bülent ecevit başbakan oldu. ecevit'in nasıl bir milliyetçi düşmanı olduğunu anlatmama gerek yok. eğer mhp içerisinden gelen emirle ali balseven şehit edilmiş olsaydı, bunun izini sürerek en büyük düşmanına zarar vermek istemezmiydi.
- nihal atsız olaydan kısa bir süre sonra kürtçülükle ilgili bir yazısı sebebiyle tutuklandı. adeta gizli bir el alparslan türkeş ile nihal atsız'ın arasını bozmaya çalışıyordu. hapiste kaldığı süreçte adli tip tarafından verilen raporu bile kabul görmedi hapishane revirine yatırıldı. bizzat cumhurbaşkanı affıyla hapisten çıktıktan sonra amaçlarına erdiler. türkeş ve atsız yollarını resmi şekilde ayırdı. kısa bir süre sonra aramızdan ayrılan nihal atsız anlatacak çok şeye sahipti.
- bir başka iddiaya göre nihal atsız ve alparslan türkeş 1969 yılındaki mhp kongresi sonrası yollarını ayırmış türkçü yerine dinci politika yapmış. Eğer, o gün Atsız ile Türkeş’in yolu ayrılmış olsa idi, Atsız’ın 1975 yılına kadar çıkardığı Ötüken dergisi, 1974 yılına kadar yurt çapında kurulan ve örgütlenen Genç Ülkücüler Teşkilatı ve Ülkü Ocakları’nın kurucu ve yönetici üyelerinin haberlerini vermezdi.
- türkeş'in gerçek isminin hüseyin feyzullah olduğuna gerçekten inananlara ne desem boş olur. kendisini karalamak için başka birşey bulamayan insanlar için tek geçerli yol bu sanırım.
- bir başka iddia ali balseven arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra kafayı bulup arkadaşları tarafından öldürülmesidir. böyle bir iddia asla geçerli olmamıştır.

buradan anlayacağımız mhp'ye karşı nifak tohumları atmaya çalışan gizli bir el mevcuttur. mhp dinci diyen insanlar başka zaman şeriatçı onlar v.s. laflar kullanması manidardır. ne yazıkki ali balseven kim vurduya gitmiştir katilleri cezalandırılamamıştır. 40 yıl önceki davadan yola çıkarak türk milliyetçiliğini iftirayla yıkmaya çalışanlar kendi iç hesapları sırasında katledilen insanları tekrardan gözden geçirmelidir. deniz'le ibo'nun birbirini yediği günleri kendi yazarlarınızın anılarında bulabilirsiniz.

edit: imla.