bugün

doktor

intörn olmasına rağmen annenin yıllardır görüşmediği arkadaşları, mahalledeki adını dahi bilmediğiniz tanıdıklar, arkadaşlarınızın sadece yüzünü gördüğünüz tanıdıkları kısacası dış kapının mandalı için dahi olur olmadık saatlerde aranıp, sanki tüm hastane onunmuş ve tüm doktorlar birbirini tanıyormuş edasıyla mütemadiyen 'bizimle bir ilgileniversin' denilen kişidir doktor..

çoğu kişinin sadece işi düştüğü zaman aradığı 'arkadaş'(!) tır doktor..

sinirleri bozulsa, sevgilisinden ayrılsa, hasta olsa, nöbet sonrası 36 saat aralıksız çalışmış, aç-susuz-uykusuz dahi olsa herkese her zaman iyi davranması beklenen kişdiri doktor..

yıllarca zar zor okuyan, neredeyse moruk olarak okuldan mezun olan buna rağmen uzmanlık için sınava giren, kazanamazsa zorunlu hizmetle adını dahi duymadığı bir yere tayini çıkan, gitmezse sınavda devlet hastanesi yazamayan memurdur doktor..

gecesi-gündüzü, hastalığı-sağlığı, bayramı-yılbaşısı olmayan mütemadiyen nöbet tutan, buna rağmen insanlara yaranamayan kişidir doktor..

gün içinde sürekli çalışmış ve hasta dinlemiş olmasına rağmen yarım saatlik bir yemek arasında dahi hastalar ve hasta yakınları tarafından rahat bırakılmayan, asansörde-bahçede-hatta helada dahi hastalık danışılan, dert dinleyen çözüm arayandır doktor..

sırf mezun olabilmek için gerekirse hemşirenin işi olan bez değiştirmek, kan almak, şeker bakmak işlerini yapan, gerekirse personelin işi olan hastayı ultrasona götürmek, kanları labaratuara götürmek işlerini yapan, ameledir doktor..
yaa..öle işte **