bugün

teknoseyir

Adamlar gerçek teknoloji sitesi. twitter engellemelerini aşmak için paylaşımlarda bulunurlarken bir kullanıcı bu işten çıkarınız ne demiş teknoseyir facebook sayfasının yazdığı cevabı aynen aktarıyorum:

Teknoseyir'in bu işten çıkarı mı? Güldürmeyin lütfen.

Kusura bakmayın ama, keyfi engellemelere de ses çıkartmayacaksak, bu işi bırakırız daha iyi.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bile, Twitter engellenmişken Twitter'a girip bu durumu tasvip etmiyorum diye yazıyorken,

Dünya'da ilk defa Google DNS'lerini engelleyen ülke durumundayken,

bu iş teknoloji ile ilgili bir vakadır ve herkesten çok da bizim söyleyecek laflarımız vardır. Ki bu konu üzerine de TeknoSeyir'de içerik yayınlamaya çalışacağız.

Mashable gibi sitelerde bayıla bayıla herkesin okuduğu "Sansüre karşı çözümler" makaleleri bizde çıkarsa, birkaç arkadaş "siyasi mesajlar vermeyin" diye tepki veriyor.

Hatırlıyor musunuz bilmiyorum, YouTube bu ülkede senelerce yasaklı kaldı. O zaman IP bazlı da engelleme vardı, DNS değiştirmek çözüm değildi. Biz buna çözümler sunarken kalkıp kimse neden "siyasi mesajlar vermeyin" demedi? Yarın YouTube kapatıldığında, videolarımızı izletemediğimizde ve dükkanı kapatıp gittiğimizde bunun hesabını biz sormayacağız da kim soracak?

Yeni Internet yasası, keyfi engellemeleri beraberinde getirecek maddelerle geldi. Internet'in temel taşı olan düşünce özgürlüğünün yok olmasını istemiyoruz. TeknoSeyir'in bir ürün için "kötü" demesi, ilgili videonun kaldırılmasına neden olabilecekken, sesimizi çıkartmamız en temel hakkımız.

Öte yandan, VPN kullanıyorsunuz diye tarayıcı pencerenizde porno siteler otomatik açılmıyor. Hangi siteye girip girmeyeceğinize kendiniz karar veremiyorsanız, bu kişinin kendi sorunudur. Nasıl ki filtre uygulamasında sesimizi yükselttiysek, burada da sesimizi yükselteceğiz.

Son olarak, Internette iz bırakmak istemeyen kullanıcılar VPN hizmeti kullanmak durumunda, bu yıllardır böyledir, böyle de devam edecek.