bugün

rüya tabirleri

bir yandan merak ettiğim bir yandan inanasım gelmeyen ama inanmak gerektiğini düşündüğüm yorumlardır.

yaklaşık 3 ay önce görmeye başladığım bir rüya var, beni tedirgin eden. önceden çok önceden yaklaşık 10 yıl önce çin mallarının ülkemize giriş yapmaya başladığı ilk yıllarda dandik, ucuz, pille çalışan böyle pervaneli, mini vantilatör işlevi gören bir el aleti vardı. küçükken sarı renklisinden kullanmıştım çok net hatırlıyorum. neyse işte rüyamda italyadayım ben, floransa roma siena arası bir bölgedeyim ama tam olarak hangisindeyim net değil. yanımda bir arkadaşım olması lazım ama var mı yok mu emin değilim. alıyorum o aleti elime ve çalıştırıp havalanıyorum. giderek yükseliyorum ve ligurya denizinin üstünden de geçerek fransaya parise iniyorum. havadayken sürekli aletin pilinin bitipte düşmesinden korkuyorum ama en sonunda inebiliyorum işte karaya. indiğim ve havalandığım yerlerde insan yok fakat daha sonra pariste bir kafeye gidip tiramisu tarzı kahve kokan birşey yiyorum. orada insanlar var. aynı şekliyle aynı ayrıntılarıyla birkaç defa gördüm bu rüyayı.

bugün ise yine uçtuğum, hayra çıksın dediğim bir başka rüya gördüm. yanımda ağabeyim var. ormanlık bir bölgede çokta yüksek olmayan bir dağın tepesinden yamaç paraşütüyle atlıyorum. havada kısa bir süre süzüldükten sonra dağın yamacındaki göle iniyorum 3- 4 kez. sonra gölde yüzerek karaya çıkıp tekrar tepeye ağabeyimin yanına gidiyor ve onunla kısa bir süre muhabbet ettikten sonra tekrar atlıyorum. havadayken, ineceğim göldeki balıklardan korkuyorum her seferinde, bana zarar vermelerinden korkuyorum boğulmaktan değil kesinlikle. son atlayışımda göle değilde gölün kenarındaki ufak bir adacık gibi nemli toprak parçasının üstüne iniyorum ve tekrar suya girip yüzerek dönmem lazım. yoksa orada kalırım. suya girmekten yine çok korkuyorum ve bir çözüm bulamıyorum. o esnada da uyandım zaten.

bunlarla ilişkilendirebileceğim birşey daha söyleyeyim. memlekete gittiğimde annem ve babamla otururken hep ilk akşam yol yorgunluğundan uyukluyorum onların yanında ve çok sıkıntılı oluyor bu uyku. sanki içim toksinle dolmuşta onları atıyormuşum gibi. uyandığımdaysa uykumda konuşmuş olabileceğimden korkuyorum.

varsa buraları okuyan bilen, bir aydınlatabilirse ya da en azından s.edebileceğimi düşünmeme yardımcı olacak birileri öperim onu gözlerinden.