bugün

anadolu halkını cahil gören çağdaş cumhuriyet kızı

Bu kız sokakta yürürken o anadolu halkının delikanlısı bu kıza çok iyi niyetle laf atar.

bu çağdaş kız büyük bir küstahlıkla ona cevap vermez. ama bizim saf anadolu delikanlısı herhalde duymamıştır diyerek kıza tacizde bulunur.
çağdaş cumhuriyet kızı bunu kaldıramaz ve ona tokat atar ya da bağırır.

saf anadolunun yağız delikanlısı cumhuriyetçi kızın yarım saat önce cumhuriyetçi erkeklerle güle oynaşa yapmış olduğu muhabbeti bildiğinden bunu kaldıramaz. ve babasından atasından gördüğü tekniği uygular. cumhuriyetçi kıza yumruğu indirir.

kız ölür ya da beyin kanaması geçirir... saf anadolunun yağız delikanlısı olayın yanlış anlaşılacağından emindir çünkü çok zekidir o. Hemen olay yerinden uzaklaşır. (kaçmaz ama)

Kendini beğenmiş cumhuriyetçi kız laikini bulmuştur. oysa fırsat tanısa bizim delikanlıya onu ne çok mutlu edecektir. eve kapayıp başını kapatıp doğru yolu gösterecektir o kıza... bir sürü çocuk anası olup çalışmadan evde oturacak ve o çoook harika dizileri izleyerek akşama kocasına yemek yapıp evde bekleyecektir. Kusursuz bir hayat değil mi?

neymiş efendim sanatmş, neymiş efendim klasik müzikmiş, neymiş efendim tiyatroymuş bu cumhuriyetçi kız örfümüzü adetimizi bilmeden sırf avrupalılar yapıyor diye her boku yapmaya çalışıyordur ad edersiniz...

oysaki bizim örf ve adetimizde evde oturma dizi izlemek ve tarihten bu yana tekbir getirmek temel kurallarımızdır.

kendini kültürlü sanan cahil şakirt evladı böyle düşünür...