bugün

dağdaki çobanla benim oyum eşit olamaz

kendini bilen, eğitimli bir vatandaş söylüyorsa haklı olan önermedir. dağda dünyadan bihaber yaşayan insanında doktora yapmış, 7 dil bilen, dünyayı gezmiş, kültürel kapasitesi yüksek, bilimden, siyasetten anlayan adamın oyu da 1 sayılıyor. kesinlikle eğitimsiz insanları aşağılamıyorum lakin ülkemizin geleceği açısından doğru olmayan bir durum. Bunu ilk aysun kayacı söylediğinde kızmıştım ama şimdi çok hak veriyorum. mantıklı ve makul olun, bir anlık sinirle eksilemeyin, iyice düşünün sonra artılayın.

Edit 1: Arkadaşlar çobandan kastım kendi özgür iradesini kullanmayanlar, yönlendirmelerle hareket edenler, gerçekten neye oy verdiğini bilmeyen, kötü değil sadece cahil bırakılmış vatandaşlar. Bu insanların günahı ve vebali de yine bizi yönetenlerde tabi. Özellikle aşiretlerin yönlendirmesiyle oy verenlerde "çoban" benzetmesinin tam karşılığı aslında.

Edit 2: ben 7 dil falan bilmiyorum. sadece 2 tane biliyorum. Abartılı bir örnek verdim ki olay iyi anlaşılsın.

Edit 3: 2 tane biliyorum derken ana dilimi de saymışım. 1.5 dil biliyorum. ingilizce ve kız götürecek kadar rusça. yok yok o kadarda bilmiyorum. başlangıç seviyesi diyelim. offf.. sizine amk, sanki işe alacaksınız.