bugün

kanal 7

kapıcılar kralı'nın yayın hakkını -maalesef- elinde bulunduran kanal.

star'a tmsf el koyunca, star'ın elinde bulunan pekçok filmin yayın hakları, bilimum; kanal 7, stv, tgrt arasında paylaştırılır.

kanal 7'nin şansına da bol argolu, bol alkollü, bol reklamlı kapıcılar kralı düşer.

hoş star'dayken de argo kelimeler sansüre uğruyordu, biz demiyoruz ki, "pezevenk, ha siktirsin ordan, siktir et, eşşoğlu eşek" gibi kelimeler sansürlenmesin -ama sansürlenmese daha iyi olur o ayrı- ama sahne makaslamak da neyin nesi ulan?

adam "çek ordan gral bi bira, lütfen efes" der ve efes birasını yudumlar bu sahne yok, adam viski içer bu sahne de yok, adam parfüm satar, kadının boynunun koklanma sahnesi vardır bu sahne de yok, adamın anahtarlarını çalmak için kadın adamı soyar -ki soymak denirse- o sahne de yok... bir tek içki satma sahnesi var -o da gözden kaçmıştır kesin- film zaten sansürlenince bir b.ka yaramaz bir hal alıyor, üzerine sen 5-6 sahneyi kesince kuşa dönüyor. 1978 yılında birçok ödül almış bir filmi, 1978 yılında normal olan -ki, bana göre hababam serisinden sonraki en komik filmdir- bir filmi 2000'li yıllarda kendi mantığına göre makaslıyorsan, yayınlama o zaman ulan!

alma yayın hakkını, madem beceremiyorsun adam gibi yayıncılığı, başka kanala devret yayın hakkını... sen devam et, cinli, perili, kalp gözü, sırlar kapısı gibi programlar yayınlamaya...

kemal sunal gibi bir ustanın en muhteşem oyunlarından birini piç ettiniz ya allah belanızı versin... vericilerinize yıldırımlar düşsün...