bugün

kuyucu murat paşa

Bazı andavallar tarafından övülen katildir. kendisi celali isyanları adı altında isyan eden, etmeyen ne kadar türkmen varsa katletmiş bir "devşirme"dir.

celali isyanları başarılı olsaydı da anadolu elimizde kalırdı çünkü bu isyan rejime yapılan ayaklanma hareketi değildi. gelgelelim isyancıların çoğu da sünni idi.

kendisinin azılı bir türk düşmanı olduğunu söylemiştim. bir hadiseden daha bahsetmek isterim. olay anadolu'da celali isyanları sırasından oluyor.

--spoiler--
pek muhterem(!) kuyucu paşa * türkmen köyünü basmış kadın, çocuk,yaşlı, erkek kim varsa yakmış, boğdurmuş, kılıçtan geçirmiştir. köyün ilerisinde bir mağara vardır. mağaraya gider. tahmin ettiği gibi mağarada saklanmış türkler olduğunu görür. bunlardan bir tanesi de küçük bir türk kızıdır.

kızın gözleri önünde ailesini katleder. sonra kızın kellesi için "vur"emri verir. ancak askeri bunu yapamaz ve itiraz eder. küçük bir münakaşadan sonra kuyucu kılıcı eline alır ve kızın kellesini gövdesinden ayırır. elinde kızın kafası ve askere gösterir.
--spoiler--

evet sağ olsun isyanları bastırdı. sağ olsun anadolu bizde kaldı. sağ olsun şii olmadık.

nükte bir yana bu adamı seven her türk evladı ,abartısız söylüyorum, kanına ihanet ediyordur.

devrin vakanivüsleri tarafından 100 bini aşkın türkü katlettiğini yazılmıştır. bir de resmi olmayanı var.

edit: kimse araştırmaz diyerek salladığımı düşünenler, araştırsalardı doğru olduğunu görüp böyle bir şey söylemezlerdi.

edit2: ulan devletin gücünü gösterdi diyen cahil beyinsizler var. ne diyeceğimi şaşırdım. lan aptal herifler bi bakın bakalım isyan neden çıkmış. madem güçlü bir devlet vardı neden bu türkmenler hayvan gibi vergi ödüyorlardı. neden güçlü devlet vardı da askere giden dönmüyordu. neden güçlü devletti de atadıkları adamlar soyup soğana çevirdiler bu garibanları.

ah akılsız peirşan insanlar. işiniz gücünüz türk düşmanlığı yapmak.