bugün

dexter morgan

suç ve ceza daki raskolnikov, aslında çok daha ötesi. raskolnikov un yaşadığı ruhi çalkalanmaları elbet yaşamış ve kendi kafasında mükemmel sağlam bir plan/düzen kurmuştur.
toplumdaki parazitleri kendisi de "kan emerek" temizler.

dexter bambaşkadır, kendisi mükemmeldir çünkü. tek hata yapmaz, seçtiği parazitlerin parazit olduklarını kanıtladıktan sonra saldırır, plan kurarak saldırır. onlara son kez ne bok olduklarını gösterir ve kanlarından bir damlayı hatıra olarak saklar.

dexter morgan uçamaz süpermen gibi, batman gibi geniş imkanlara sahip değildir ya da örümcek hisleri yoktur örümcek adam gibi, özel bir düşmanı da yoktur. olsa olsa vampirlere savaş açmış olan blade e benzetilebilir, kendisi de vampir ama...

dexter hissedemez, duygulanamaz. çocukluğunda yaşadığı feci/dehşet hatıradan dolayıdır bu. ama yine de insanlar arasında kibar, düşünceli, yardımsever olur, gözükür demiyorum "olur" diyorum. kendi öz benliği kan akıtmaya ihtiyaç duyar, ama çok sağolsun babası bu "değiştirilemeyecek huy"u iyi bir yöne doğrultulandırmıştır* :topluma zarar veren ve dönüştürülemez olanları temizlemek.

velhâsıl dexter morgan bir süper kahramandır.