bugün

başörtüsünün islamda yeri olmaması

tesettürü anlayamamış, tesettürün kumaş ile bedeni adeta ambalajlayarak kapatmaktan ibaret görenlerin islamda yeri olmadığına inandıkları tesettürün baş parçasıdır.

kadınlar başlarını --da-- kapatmak zorundalar. tesettürden amaç kadın bedeninin yaradılışından gelen çekiciliğinin yabancılar tarafından görünmesine engel olmaktır. siz tesettürü bu haliyle değil de "yalnızca saç tellerini kapatmaktan" ibaret algılarsanız hata edersiniz.

ruhunu, edebini, ırzını, namusunu, ahlakını tesettüre sokamamış kimseler başörtüsü taksalar ne olur, takmasalar ne olur? başörtüsü bedeni cazibeyi ortadan kaldıran tesettürün baş kısmını oluşturan nesnedir. voltranın başını oluşturan siyah aslan gibidir. diğerleri olmadan hiçbir anlam ifade etmez. modern islam alimiymiş. ne modern ne modern. islam'da tevhid akidesini bir kez konuşmaya cesaret edemeyenler başörtüsüne gelince iblisten daha bilgili oluyorlar bir anda. islamdan ne kadar kırparsa, ne kadar yontarsa o kadar prim yapıyor zira. mesela birisi çıkıp dese ki namaz fiziksel değil ruhsal bir olgudur. emeviler çıkartmıştır. hobaa, aydın değil yıldız, ay hatta güneş oluverir mübarekler.

böylelerine göre zaten islam dediğin hayatın tümü çevreleyen bir yaşam biçimi de değildir. islam, allah ile kul arasında geceleyin yatarken dua etmekten ve yaşlanınca camiye gitmekten ibarettir. yani cami ve evin bir odası dışındaki yaşam biçimine, yaşam alanlarına asla karış(a)maz! karışmamalı. haddini bilmeli.

sonra kur'anı kerim'e uymayıp onu kendine uyduranlar nedense başörtüsünü inkar etmektedirler. bu kişilerin arasında bayramdan bayrama da olsa namaz kılan hatunlar bu namaz esnasında başlarını da örterler. mahrem olmayan kimselere karşı saç baş açık ama Allah'ın karşısına geçince baş kapalı. ama dur. bu allah'a saygının ifadesiydi değil mi? başı açık olmak saygısızlıktır. iş görüşmesine tamirci tulumu ile gidilmez değil mi.. tabi ya.

elhamdülillah müslümanım. bitti.