bugün

ios vs android

herkesin farklı bir tarafı savunduğu karşılaştırmadır. etrafımda iki işletim sistemini de kullanmakta olan hatta ondan ona geçmiş olan kişiler var. herkesin görüşü farklı yönde. hatta şöyle ki birinden diğerine geçip eskisini ve hatta yenisini savunanlar da var. hal böyle olunca iki işletim sistemini de hiç kullanmamış olanların kafası bir hayli karışmakta ve sonuç olarak ister istemez şu görüş hasıl olmaktadır. iki işletim sistemi de candır bu kişiden kişiye değişmektedir. fakat yine de bilinçli tüketici olarak benim için belirleyici olan görüşlerden bazılarını burada paylaşmak isterim. ve kullanıcılarından da bunlar destekleyen ve/veya çürüten görüşleri duymak isterim.

-ios android 'in tersine pc bağlantılarında da kendi yazılımını kullandığı için virüslere daha kapalı bir yapıdadır. bu hali onu virüs saldırılarına karşı daha korunmalı kılmaktadır. android kullanıcaları ürünlerini uzun vadede özellikle uygulama içindeyken kasılır halde bulmakta. ekran geçişleri daha ağır olmakta ve hatta rehber önüne anında gelememekte. elbette bunlar kullanım yoğunluğuna göre değişmekte.

-android bir uygulama çöplüğü fakat ios android da bulunan ve en beğenilen uygulamalara zaten sahip. kısacası daha stabil.

-android de pc bağlantısı için itunes veya başka bir yazılım ihtiyacınız yok.

-android her geçen gün bir önceki günün üzerine koyarak kendini geliştiriyor. rakipsiz olan ios a da ciddi rakip bu şekilde olmadı mı?