bugün

cahil profesor

incil ve tevrat'ın isa ve musa peygamberlerin kitabı olduğunu, bu peygamberlerle muhammed peygamberin aralarında bir fark olmadığını kuran'ın açıkça belirttiğini öğrenmesi gereken yazar.

ayrıca tevrat ve ait olduğu yahudilik, incil ve ait olduğu hristiyanlık, kuran ve ait olduğu islam inançlarının kaynaklarının aynı olduğunu dolayısıyla alıntıların olmasının gayet doğal olduğunu da bilmesi gerek.

eğer islam son din olmasa idi, ondan sonra gelecek dinde de islamdan alıntılar olacaktı.

kökten bir değişim söz konusu değildir.

bu durum da açıkça belirtilmiştir.

hatta kuran'a yani allah'a göre; günümüz yahudi ve hristiyanları arasında doğru yolda olan ve cennete gideceği bildirilen insanlar mevcuttur.

islam inancındaki allah'ın bir vaadidir bu ve doğruluğuna şüphe yoktur inananlarca.

eğer islam, yahudilik ve hristiyanlık birbirine benzemese idi aralarında ortak noktalar olmasa idi allah'ın böyle bir vaatte bulunması da biraz mantıksızlık olurdu.

kaldı ki dünya üzerinde binlerce çeşit ibadet de söz konusu değil. belli başlı dinlerin ibadetleri arasında benzerliklerin olması gayet doğaldır çünkü kaynakları aynıdır.

ayrıca;

kuran'da "dünya güneşe 2 cm daha yakın olsa yanardık, uzak olsa donardık" yazdığını iddia etmek kıçından ayet sallamaktır.

kuran'da incil ve tevrattan alıntılar olduğunu iddia etmek ayrı bir olaydır kıçtan ayet sallamak ayrı.

zaten refere edilen entry imde kendim yazmışım benzer ibadet ve yasakların olduğunu.

eğer bir defa da anlaşılamıyorsa okunan yazı, tekrar okumak ayıp değil.

tavsiye ederim.

edit:

"ayrıca ay'ın ikiye bölünme hadisesine dair nasa'nın teyiti yok. al bakalım haydi buradan yakın. buyrun bilimsellik."

buna cevap vermeyi unutmuşum, kusuruma bakılmasın.

burada bahsedilen ayın ortadan ikiye bölünmesi hadisesi ayet değil hadistir. hadisler ise kimin kıçından türediği belli olmayan masalsı sözlerdir, genel itibariyle.

dolayısıyla kuran'da bilime aykırı bir ifade olduğu iddiasının geçerli olabilmesi için bu ifadenin kuran'da geçmesi gerekir.

kimin ne amaçla, ne zaman söylediği belli olmayan saçmalıkları alıp kuran'da yazdığını iddia etmek, kusura bakılmasın ancak yine nickin hakkını vermektir ama sadece ilk kelimesinin.

daha açık nasıl yazılır, nasıl ifade edilir bilmiyorum ancak, illa bir cevap verilecekse en azından öne sürdüğüm tek şartı karşılamalı.

yani kuran'da yazmalı.

ne dünyanın güneşten 2 cm uzak olsa donacağı, 2 cm yakın olsa yanacağı yazılıdır kuran'da ne de ayın ortadan ikiye yarıldığı.

bir sonraki "aha kuran'da yazıyor" diyeceğiniz hadis ne olacak merak ediyorum.