bugün

bir liderin kendisine atatürk soyadını vermesi

atatürk soyadını tbmm'nin verdiğini bilmeyen beyinsiz söylemidir.

kaldı ki osmanlı padişahlarının kendisine atatürk unvanını vermesi osmanlı imparatorluğu'nun ümmetçi politikasıyla zaten çelişirdi. çünkü o padişahlar sadece türkmenlerin değil diğer etnik unsurların da sultanıydı. ancak onlar da kendilerine daha büyük unvanlar vermişlerdir.
yukarıda bir arkadaşımız kanuni'nin fransuva'ya yazdığı mektubu aynen aktarmış zaten, benim tekrar yazmama gerek yok...

biraz daha geriye gidersek; ulusumuzun ilk büyük hükümdarlarından birine. çin kaynaklarında geçen ismiyle motun. bizim bildiğimiz ve çocuklarımıza verdiğimiz adıyla da mete han. ama bu hükümdarımız kendisine tanrıkut unvanını layık görmüştür ve tam ismi tanrıkut mete han'dır. tanrıkut, bütün gücünü sonsuz ve ulu tengri'den alan, tengri'nin yeryüzündeki memuru anlamına gelmektedir.
burada mete han ile atatürk'ü kıyaslamıyorum, yanlış anlaşılmasın. ikisi de benim çok sevdiğim ulus önderleridir. ancak, orduyu ve devlet düzenini sistemleştirip bir ulusu ilk defa bir dünya gücü yapan insan bu unvanı alıyor da, bir ulusu yok olmaktan kurtaran insan neden atatürk unvanını alamasın?

buraya kadar yazdıklarımın hepsi varsayımdı.

senin ortaya attığın bu önermeyi kökten yıkacak ufak bir hatırlatmayı da sona sakladım. hayallerini yıkacağım için üzgünüm. * bilindiğinin aksine "atatürk" kelimesi türklerin atası demek değildir. "ataları gibi türk" demektir. ismet inönü tarafından gazi mustafa kemal'e ilk olarak "türkata" soyadı önerilmiş, ancak mustafa kemal bunu reddetmiştir. o, kendini "ataları gibi türk" anlamına gelen soyadına layık görmüştür.

bugün kazakistan'ın doğusunda yaşayan türkata adlı bir topluluk vardır. soyları göktürk hanedanlığı aşina'ya dayandığı için onlara çevre halkı tarafından bu isim layık görülmüştür. inanmayanlar araştırabilir.

--spoiler--
benim varoluşumdaki tek olağanüstülük, türk olarak dünyaya gelmemdir.

gazi mustafa kemal atatürk
--spoiler--