bugün

iphone alamayanların klasik bahaneleri

telefona merak olmamasının nesi komik? çocukluğumdan beri gidip de son model telefon alma merakım olmadı. ama malesef elinde iphone 4 varken, 5'i çıkınca hüngür hüngür ağlayan ''yaa abiii 5'ini istiyoom'' tarzı çok embesil arkadaşım var. lan adam borca harca giriyor taksitle telefon alıyor ciddi ciddi. hadi çok zenginsin, nakiti bastırdın aldın lan. 2000 mi 3000 mi ne kadar bilmiyorum; git güzel bi' şey al arkadaşım. hiç mi hobin yok? gitar mı çalıyosun, git kendine bir amerikan strat al. motora mı merakın var? git kendi bi vespa al. dünya mı görmek istiyosun? yurt dışına çık.

millete hava yapacaksın, masanın üstüne koyacaksın, uludağ sözlüğe başlık açacaksın diye veriyosan o parayı, ne diyim ki usta? şimdi bi şey söylesem, anlamayacaksın muhtemelen bu beyin kapasitesiyle.

diğer yandan, fakir insan olması zenginlerin egosunu yükseltiyorsa; fakiriz biz. babamızın alın terini, kendi emeğimizi çarçur etmeyi sevmiyoruz. üstümüze bir tane kareli gömlek alıp, onunla 2 sene dolaşıyoruz. mutluyuz.