bugün

akıllı telefon

o kadar akıllıdır ki yakında mecburen herkes bunlardan kullanacak.

pratiktir, kolaylık sağlar, zaman kazandırır hepsine eyvallah ama ne kadarımız hakkını veriyoruz? vermiyorsak neden herkesin elinde bundan var?

yaşım otuza geliyor, iyi kötü etiketi olan bi meslekte çalışıyorum. mesai saatim yok ama hafta sonu en az 1 günüm mutlaka işte geçiyor. bunu da kendi rızamla yapıyorum. hani demek istediğim belli bir yoğunlukta çalışıyorum. ama kendimi bildim bileli, küçük kapaklı kamerasız telefonlardan kullanıyorum. gel gelelim artık direncim kırılmak üzere.

en son bi kaç ay önce bunu aldım:

görsel

alırken, alışımın iyi olmasına rağmen, gayet zorlandım. neden? yok amına koyim yok. gidiyor kameralı telefon çıkarıyor. dokunmatik çıkarıyor. kocaman takoz gibi telefon çıkarıyor. ben adama "sadece arayabileceğim ve aranabileceğim, küçük, mümkünse siyah ve kapaklı bir telefon istiyorum" dediğimde yavşak yavşak sırıtıyor. uzaylı muamelesi yapıyor. "abi bizde yok, ilerde bi türkselci var orası daha büyük" deyip kibarca siktir çekiyor.

gardaş ben mecbur muyum android uygulamalarına, aplikasyonlara, gugıl kalenderlere(bunu 2 gün önce öğrendim kullanayım dedim)?

işte bahsettiğim şey bu; herkes eninde sonunda geçecek bu akıllı telefonlara. mecburum amk, çünkü 1-2 seneye üretmeyecekler "sadece" telefon olanları.

öteki mevzuu da hakkını vermek. herkesin elinde ayfonlar, bilekberiler. nabıyonuz aga, tuvalette maillerinize mi bakıyorsunuz? bir buçuk dakikası 800 dolar olan adamlardan mısınız siz? kaçınız hakkını veriyorsunuz?

varsa yoksa tivit at, yer bildirimi yap, feysbukta fotoğraf beğen, oyun oyna.

hakkaten çok mu zenginsiniz lan? bi şahin parasının yarısını, 3te birini hakkını vermediğiniz bir telefona yatıracak kadar zengin misiniz?

bazı tipler var, işini o telefon üzerinden yürütüyor. saygım sonsuz, kıskanıyorum hatta. ama böyle adamlar değilseniz hakkaten yazık ya.

dipnot: tekrar söylüyorum görseldeki telefonu 160 taleye, üstelik 8 taksitle aldım. elimi öpene 200 taleye bırakıyorum. özellikleri;

* kısa mesaj atıyor
* alarm
* polifonik melodi
* renkli menü
* rehberi var.

ben telefon kullanıyorum gardaş. siz?