bugün

vücut geliştirme

öncelikle,

eldiven taksanız bile ayların-yılların verdiği hırpalama sonucunda avuç içleriniz nasır tutar, nasırlıdır, o sağlam vücudun altındaki emeği bu nasırla doğru orantılı olarak görüyorum, o nasırları sevgilinizden başkası görmez, başkaları sadece vücudunuzun güzelliğini görür...

squat, bench press, bent over barbell row, deadlift gibi temel kas kütlesi kazandıran hareketler yerine sadece barbell curl yapıp o 250 gr pazu kasını çalışıyorsanız 4-5 set, bence bırakın bu sporu...

protein tozu hakkında söylenen hurafeleri takmayın, whey protein evet kimyasal olmasına rağmen izole olanını tercih edin, tercihim muscletech nitrotech . yok öyle çocuğun olmaz falan diyene de aldırış etmeyin, hiç denemedim çocuk yapmayı gerçi ama steroid gibi kesinlikle değil, ki spor salonunda steroid kullanıp bu şekilde problemlerle karşılaşmayan azımsanmayacak kadar çok arkadaşım var.

o salonda bağıra çağıra anıra anıra çalışan tiplere aldırış etmeyin ayrıca 100 kg bench basan adama da imrenmeyin, bir gün siz de basacaksınız, sadece istikrar...

bence kendinize en sağlamından bir partner bulun.

yağ yakımına yönelik çalışıyorsanız set aralarını 45 sn den az tutun, hacim ağırlıklı çalışıyorsanız 1,5 dk yeterlidir, salona geyik yapmaya gelen tiplerden olmayın.

hiç bir zaman bir kişeye uyan program diğer kişiye de uyacak diye bir şey yok, yaşa, boya, kiloya, beslenmeye göre değişir program, ayrıca bir programın işe yarayıp yaramadığı minimum 5 haftadan önce anlayamazsınız kolay kolay.

edit- eklemeler:

kendinize bir pilates topu alın ve mide hareketlerini pilates topu ile yapın iyi etki göreceksiniz.

spor yapmaya başladıktan sonra zaten metabolizmanız hızlanacak ama yok bana yetmez diyorsanız günde iki kupa sade kahve için bol kafeinli.

basit şeker alımını kısıtlayın, meyve suyu gibi, meyve yiyin ama abartmadan, onda da basit şeker var çünkü, kompleks karbonhidratlar tüketin, rafine ürünlerden kaçının, örnek: fırında patates idealdir, tam tahıllı yulaf ezmeleri ihtiyacınızı karşılar... protein oranını artırın ancak abartmayın, sırtınızda oluşan sivilcelerin ana nedeni proteini abartmanızdan kaynaklıdır.

ayrıntılı sorular cevaplanır...