bugün

hamster

bu yazıyı editleeyceğimi düşünüyorum ilerde çünkü bir hamster deneyimim olabilir evde besleyerek..

annem evde kedi beslememi istemiyor ama hamster farklı.. gerçi kokusu sorun olabilir.. umarım benim odamdan kokusu dışarı çıkmaz talaşını falan yenilemezsem sık sık..

o gün teyzemgille gittiğim pet dükkanında gördüm. en büyük ne kadar oluyor onu araştırıyorum şu an ama büyükte olsalar da tatlı görünen ender hayvanlardan. yetişkindi videolarını izlemiştim galiba..

bir hamster hikayesi anlatayım ama insan olarak denemeyin.. iki hamster varmış. kuzenimden bu hikaye ama şimdi hatırlamıyorum onun hamsterlarımı yoksa arkadaşınınkiler mi ama kuzenim yaşamış olayı.

işte hikayeyi anlatayı, iki hmaster aynı kafestelermiş. en azından arkadaşalr yani bu hamsterlar ve bir gün biri kaçıyor.. salak pişman olmuştur ama belki geri dönüş yolunu unuttu.. işin ilginç yanı buradan sonra başlıyor asıl. diğer hamster ağzını talaşlara gömerek intihar etmiş..

hava solumak çok önemlidir bellki havasızlıktan değilde üzüntüden ölmüştür. çok büyük irade gerektiriyor soluğu ipe asılmadan falan kesmek.. neyse ilginç bir hikaye..

bu arada hamsterların devamlı özellikle akşamları tekerleği döndürdüğünü duydum.. aklıma elektrik üretmek geldi.. * bir ampulü yaksak yeterli ama galiba bir hamster bir ampulün (25 wattlık 100-120 watlık eski sarı ampule denk ekonomik ampüller) yüzde 10-20 sini sağlar belki 10 saat yakım için belki daha az..

elimi ısırmasından korkuyorum. yarasalar ölmüyorlarmış kuduz olsalar bile diye duymuştum, bu da kudurmazsa aşı olamak ve kudururuk allah korusun.

küçükken alırsak bana alışır diye düşünüyorum özellikle..

evede bırakırsak kablo yeme alışkanlığı varmış bu hayvanın..

evde köpek olsa yemekten kesilebilecek kadar hassas demişler..

pet dükkanında gördüğüm beyaz renkti. birde renkli alırım, iki kişi kardeş kardeş yaşasınlar ama ikiside erkek olacak.. umarım gay, ibne falan olmazlar dişisizlikten *