bugün

akp nin gerçek hedefi bop ve 2015

üzülerek yazıyorum ki malesef gerçekleşmiş plandır.

keşke ben haksız çıksaydım, keşke ben bir rüya görmüş, kıçım açık kalmış olsaydı.

bakınız, dün avrupa konseyi parlementerler meclisi pkk'yı resmen terör örgütü listesinden çıkarttı ve "aktivist" olarak tanımlamaya başladı.

eli kanlı ve silahlı bir örgütü ve bunların mensuplarını "terörist" değil de "aktivist" olarak tanımlamak ancak ve ancak ülkemize ve milletimize düşman olan kesimlerin yapabileceği bir şeydi. bu da oldu sonunda.

makarnacılara göre bu durumda büyütülecek birşey yok belki. "silahlar sussun, analar ağlamasın" diye diye kimleri tepemize çıkardılar ortada.

şimdi bu durumda son birkaç gündür haber sitelerinde çıkan haberlere göz atıp bir senaryo üretelim.

bakınız, pkk çekiliyor, silahlar susuyor diye bangır bangır neşriyat yapılıyor.

evet, şehit haberi gelmiyor uzun zamandır. ama pkk bu süreçte bir siyasi kimlik kazanıyor.

son günlerde şu tarz haberlere çok rastladım.
"pkk'lılar köye gitti ve köylülere şunu yapın, bunu yapmayın dedi"

bu tarz haberler.

evet burada artık pkk silah kullanmıyor. ama yine de inkar edilemez bir gücü var bölgede.

ve bu illegal güç, barışla, demokrasiyle değil, ancak ve ancak ondan daha güçlü bir iradenin vereceği bir mücadele ile pasifize edilebilir.

biz bunu yapmadığımızda, askerimize, polisimize "kışladan çıkmama" talimatı verdiğimizde ise pkk gidip zaten yeteri kadar cahil ve yoksul olan bölge halkı üzerinde hem pisikolojik, hem de siyasi bir angajman yapabilir.

bu durumda pkk gerçekten aktivist bir örgüt olur çıkar meydana.

sonrasında ise gerekli hallerde yapılacak bir askeri operasyon türkiye'yi dünya nezdinde "insanlık suçu işleyen diktatöryal bir ülke" haline dönüştürebilir.

bakınız son zamanlardaki uluslararası güçler tarafından askeri müdahalelerde bulunulan tüm ülkelerde benzer durumlar yaşandı.
hatırlayınız, tunus'ta, afganistan'da, ırak'ta, mısır'da, libya'da ve halihazırda suriye'de bu ve benzeri senaryolar gerçeğe dönüştü.

bu ülkelerde de hükümete karşı gelenlerin hepsi aktivistti unutulmasın.

yarın bir gün türk ordusu yaptığı bir iç operasyonda "turkish army killed many activists" tarzı altyazı geçebilir uluslararası medya.

pkk'yı terör örgütleri listesine almak için yıllarca uğraştık. ama onu listeden çıkarmak için birkaç ay bile beklemediler.

uyanın artık.

ayık olun.

tehlikenin farkında mısınız?