bugün

islam olmasaydı dünya daha güzel olurdu

ah yavrularım ah, ne dini bilirsiniz ne dinsizliği.
canlarım benim, din nasıl bir şey biliyor musunuz? sizin gibi sümsüklerin bok atmak için mutlaka bir şeyler cımbızladığı, dindar görünüğ postunu korumak isteyenin ise kur'an'a söyletemediğini hadise, vakalara içtihada söylettiği bir şey. yani iki kesimde, yani sizler ve dinci geçinenler aynı boktur.
tabi biraz vicdanı olan, dini tümüyle kendinden soyutlamamış, her boku yeyip, türlü ahlaksızlığı ''kişi hürriyeti'' kapsamına sokma cehaletini göstermeyen biri, din olgusunu toplumsal düzeyde ele alır. turan dursun'u okuduğu kadar mevdudi'de okur. tarihsel sürece bakar, teolojiyle ilgilenir ve ondan sonra bir sonuca varır. ama sizde bu yok.

islam olmasaydı ya da dinler olmasaydı ne mi olurdu? bu sefer gücü parayı hırsı, iktidar kavgasını etnisiteye, zümrelere(ayrıca şu anda da var) belki de entelektüel düzeye indirgeyip -tabi ahlaki normlar yerde sürünüyor bu arada- yine insanlar birbirine zulmederdi. sığırlardan biri evlilik dışı beraber bir hayat sürdüğünü yazmış, çok normal değil mi? lol canım lol ne var bunda diyeceksiniz değil mi?
ama islam'daki nikah akdini salt cinsellik olarak algılama cehaletini gösterince bir anormallik doğmuyor değil mi? sınırsızca ve füturrsuzca sikişmek, hak kavramını ve özgürlük kavramını bazı zaman başkasının özgürlük alanına tecavüz ederek ihlal etmek normal, dinin koyduğu yasalar anormal öyle mi?

şimdi aramızdan bazı salaklar recm gibi konularla önüme gelecektir. size anlatsam da anlamazsınız anlamayacaksınız, çünkü islam'ın emrinde böyle bir şey yoktu, yoktur! o coğrafyalara nasıl girdiğine bakmanız için, bu dinin indiği dönemdeki sosyal siyasal olayları bütünüyle ele almak durumundasınız. çünkü bu din yeşillik olsun diye değil, dönemim siyasal ve sosyal çarpıklıklarını, şu anda yaşadığınız hayat gibi türlü ahlaksızları bertaraf etmek için gönderildi.
peki siz bunu anlayabilecek misiniz? sikseler anlayamazsınız. sanırım yeterli ama sizin açınızdan yetersiz bir açıklama oldu. kafanıza tüküreyim.
güncel Önemli Başlıklar