bugün

fiat punto

bir haftadır kullandığım arabam.

1.3 dizel 2011 model olanını şehir dışından ilk sahibinden aldım.

dizel ve gerçekten de çok az yakıyor. bir depo doldurdum şehir dışı 450 kalanı da şehir içinde olmak üzere 700 km yol yaptım hala çeyrek depo mevcut.
ilk 100 kilometre içinde gayet atik. ama sonrasında performans olarak fazla tat vermiyor. çünkü 75 beygir benimki.
95 beygir üstündekiler daha performanslı olacaktır diye tahmin ediyorum.

aracı gösterdiğim motor ustası 1.3 multijet motorları çok övdü.600 bin kilometreyi rahatlıkla yapableceğimi söyledi. inşallah öyle olur.
triger kayışı yokmuş onun yerine zincir var. zincire de 120 binde iken baktırmanınız gerekiyor. eğer ses geliyorsa değiştirmeniz gerekiyormuş. gelmiyorsa 200 bin km de değiştir dediler. bakalım daha zamanımız var.

tipi çok hoş değil. iç malzemesi de fazla kaliteli değil haliyle. ama 2 yaşını henüz doldurmuş b segmenti ve dizel olup da fiyatı bu kadar uygun bir aracdan da fazlasını beklemiyorum açıkcası.
sırf adı vw diye aynı çaptaki araca 10bin tl fazladan veremezdim. kaldı ki henüz meslek hayatımın da oldukça başındayım.

araç alırken beklediğim şeyler:
az yaksın
sorun çıkarmasın
ilk elden olsun idi.
bu beklentilerimi de zaten karşıladı fazlasıyla.

ek: direksiyonu dual drive özellikli. düşük hızlarda özellikle direksiyon o kadar yumuşak ki döndürmek için neredeyse hiç güç harcamıyorsunuz. bunun için city özelliğini aktive etmeniz gerekiyor. bu özelliği hoşuma gitti oldukça kullanışlı.