bugün

zyban

sigaradan kurtulmak isteyenlere yardımcı olan bir çeşit antidepresan.

arkadaşlar arasında sigara sohbeti geçerken, bir arakadaşın günde 3-4 paket sigara içen azılı tiryaki babasının zyban sayesinde 4 gündür sigara içmediğini söylemesiyle bu ilaçla ilgilenmeye başladım. bir işe balıklama dalmayı pek sevmediğim için ilacı google'da arattım ve özellikle forum sayfalarında yazılanları okudum. çok ilginç şeyler yazılmıştı. son bir kaç gündür bronşitim nüksetmişti, nefes alırken sıkıntı çekiyordum ve doğrusu biraz da ilacı merak ettim.

3 gün önce eczaneden 1 paket zyban aldım. kutuda 60 tablet var. yani 1 aylık doz. ilk 3 gün sabahları tok karnına birer tablet alınıyor. bugün 3. günümdeyim, yarından itibaren sabah-akşam olmak üzere günde 2 tablet alacağım. ilaç asıl etkisini ilk haftadan sonra gösteriyormuş.

gelelim bendeki etkilerine;

1. gün: pek bir şey hissetmedim. çok hafif şekilde kalbim sıkışır gibi oldu ama buna zyban mı neden oldu bilmiyorum.

2. gün içtiğim sigaralardan tat almamaya başladım, sanki her zaman içtiğim sigara değil de başka marka ve daha hafif bir sigara içiyor gibiydim. akşam salonda yalnız otururken sanki yanımdan bir fare-sincap gibi bir şey atladı geçti sandım. aralıklarla 3-4 kez oldu. bunların sanrı olduğundan % 100 eminim çünkü evde fare; yaşadığım yerde de sincap yok. gece en az 1.500 kez uyandım ve geri uyudum.

3. gün: yani bugün kafamın içi çok hafiften tınlıyor gibi. bugün içtiğim bütün sigaralar sanki başka marka ve hafif sigara. yazı yazarken çok ağırlaştım. yazarken sürekli hata yapıyorum. 3-4 editle yazım yanlışlarımı düzelttim. yarın 4. günüm ve günde 2 tablete terfi edeceğim. herkesin anlata anlata bitiremediği rüyaları görmeyi merakla bekliyorum.

4. gün: bugün sabah akşam 1'er tablet olmak üzere günde 2 tablete terfi ettim. gece yastığa başımı koyarmaz koymaz en az 1.000 metrelik bir uçurumdan düşmeye başladım. neyse ki 300 metre kadar düştükten sonra uyandım.

5. gün: midemde hafiften bulantılar oluyor. özellikle akşam üzeri canım hiç sigara istemedi. dalgınlıklarım gözle görülür biçimde arttı. trafikte ciddi sorunlar yaşayabilirim. bu akşam eve dönerken bir tali yoldan ana yola çıkarken sağıma bakmadığım için az kalsın kaza yapacaktım. ilaç kullandığım süre boyunca en sağ şeritten ve mümkün olduğunca yavaş gitmeyi düşünüyorum. son iki gündür normalden bir buçuk saat geç uyumama karşın sabahları dinç kalkıyorum.
.....................

11. gün: son 1 haftadır sigaradan hiç bir keyif alamıyorum. sanki saman içiyor gibiyim. 3 gündür sigaraları tam içemiyorum. yarın güne sigarasız başlamayı düşünüyorum. iLACIN YAN ETKiLERi BU ARALAR YOK DENiLECEK KADAR AZALDI

13. gün: bugün sigarayı bıraktım. (31 ocak 2013) şimdilik önceki bırakma girişimlerimdeki gibi zorlanmıyorum.

bugün sigarayı bırakalı tam 7 gün oldu. 18 yıldır içtiğim sigarayı ilk kez bu kadar süredir içmiyorum. sigaradan kurtulma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

BUGÜN SiGARAYI BIRAKALI TAM 14 GÜN OLDU.
bugün 24. gün oldu, sigara içme isteği hafifte olsa var; ama hala içmiyorum.

BUGÜN 53. GÜN.