bugün

sanal alem

her tür dezenformasyona, kandırmacaya açık olan mekandır.

insanların gardını yüksek tutması, olup bitenlere mantık çerçevesinde yaklaşması halinde bu palavraların yarısından fazlası doğmadan ölecektir diye düşünüyorum ben şahsen.

örnekler çok, ama misal hz muhammedin kabrini atatürk yıktırmadı palavrası, 11 eylülde kuran yaktı 15 eylülde kendi yandı tarzı geyikler, bir iki saniye durup düşündüğümüz zaman kolayca gerçek olamayacağını göreceğimiz şeyler. biraz daha dikkat, biraz daha zeka, biraz daha her bilmemnerem hıyar diyene tuzla koşmamak yeterli sadece.

yıllar önce bir internet sitesinden dışlanmıştım. tartışma şuydu, iddialarına göre return to innocence isimli şarkıyı ilk kez enya söylemişti. hayır, söylememişti, enya'nın onunla alakası yoktu. ama bu fikri savunana ve yandaşlarına, kaynaklarımı da sunduğum halde, söylediklerimi kabul ettirememiştim ve siteden dışlanmıştım.

oysa benim söylediğim doğruydu. sadece o an, o ortam için kabul görmemiştim. o an kimin sesi daha çok çıktı ise o kazanmıştı.

sesi çok çıkanlara prim vermeyelim. neyin doğru olduğunu düşünüyorsak onu savunalım. biraz mantık yürütmek yetiyor zaten.