bugün

kürtler neden sevilmiyor

bunun sebebi tanrının öteki çocukları olmaları yada arka bahçelerin çiçekleri olmaları değildir. bilakis kürt'ler eğer bu coğrafyada var iseler bunlara tanrı tarafından verilmiş bir misyon vardır. yoksa rusya'da doğup victor yada maksim olmayı kim istemez ki?

şöyle yanaşın yamacıma da size bir vatan millet sakarya hikayesi anlatayım;

tankla, topla, tüfekle köylerini yaktık. yurtlarından ettik, büyük şehirlerin kenar mahallelerine ittik, lağım sularından içirdik, açlıkla terbiye ettik yetmedi. büyük şehirlerde rencide ettik, yalnız bıraktık, hor gördük, asimile etmeye çalıştık yine yetmedi..

ucuza çalıştırdık, bir ekmeği bile çok gördük. ses ettiklerinde '' sus vatan haini, kıro, terörist'' gibi onur kırıcı sıfatlara maruz bıraktık yine yetmedi..

kendi doğal, ana dillerini konuştuklarında konuşamazsın dedik. yine yetmedi bu dil medeni dil değil diye yere düşürdüğümüze bir darbe daha vurduk, kılıf uydurduk saçmalıklarımıza...

okul vermedik, öğretmen vermedik, hemşire vermedik, doktor vermedik... tek verdiğimiz hizmet daha az vicdan sahibi, daha az iman sahibi, daha az ağlayan, daha az acıyan, daha çok vurabilen askerdi yetmedi..

kılık kıyafetlerinden dolayı cezaevlerine tıktık, kendi pisliklerini yedirdik, çişlerimizle suladık susayan bedenlerini yine yetmedi..

zorla varlığımızı onlara kabul ettirmeye çalıştık, kanatlarımızın altında özgür olabilirsin dedik yetmedi bizleşemeyenlere karalama kampanyalarıyla linç ettik..

çocuklarını korkularımızla uyuttuk yetmedi yine..

...

liste uzuyor da uzuyor..şimdi hepsini yazıpta daha fazla vicdan azabı çekmek istemiyorum çünkü atalarımdan bana gram kadar miraz kalmadı vicdan..

ve biz tüm bunlara rağmen kürtlerden iyi bir vatandaş yani susmalarını bekledik..

tüm bunlara rağmen hala ortak vatan diyebiliyorlarsa öpüp başımıza koyucağımıza yerdek yere vuruyoruz.. yok gözünün üstünde kaşları var bilmem ne bilmem ne.. birazcık empati fazla değil.

onlar hala sana katlanabiliyorsa takla atıp sevinmen gerek.