bugün

19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçı

galatasaraylı arkadaşların maç öncesindeki heyecanını uzun süre sonra ilk kez bir avrupa maçına çıkacak olmaya bağlıyorum. zira son karşılaşma yanılmıyorsam karpaty lyviv karşısındaydı 2 yıl kadar önce.

bir kere galatasaray'ın düştüğü grup mis direk. fenerbahçe'nin avrupa ligi grubundan daha kolay, o derece. hoş bu sene avrupa liginin de ilk iki torbası maşallah şampiyonlar ligi ayarında. neyse, galatasaray'ın normal şartlarda braga ve cluj'u içeride rahat yenmesi lazım. deplasmanda da alınan her puan kârdır.

dolayısıyla mentalite tarih yazmaya gidiyoruz ise bu akşam galatasaraylı arkadaşlara allah sabır versin. zira ingiltere'ye son tarih yazmaya giden takım beşiktaş'tı ve neler olduğunu herkes hatırlıyor. evet biliyorum fenerbahçe de arsenal deplasmanı oynadı bir sene sonra ama çanakkale geçilmez oynayıp 0-0 döndüğü için o noktaya değinmicem. iç sahadaki tarih yeterli arsenal karşısında.* bazıları beşktaş'ın united galibiyetini söyleyeceklerdir, hemen durduralım ve her yerinden öpüyorum rüştü cümlesini hatırlatarak galibiyetin nasıl alındığını hatırlatalım.

galatasaray'ın yaklaşık bir yıldır oturmuş bir sistemi ve bu sistemi işleten oyuncuları var. deli dana gibi pres yapan iki forvet, nitelikli iki merkez orta saha ve ujfalusi olsaydı oturmuş diyebileceğim bir savunma dörtlüsü. cris iyi bir oyuncu ve tecrübesiyle açıkları kapatabilir, ancak united'ın ilerideki ofansif oyuncuları korkunç derecede hızlılar ve cris ağır kalma sorunu yaşayabilir burada.

eğer nordin amrabat kahraman olma sevdasına girerse, ilk 45 sonunda kendisini kenarda bulacaktır tahminen. yok akıllı oynarsa, galatasaray adına maçın adamı olabilir. zira diğer kanatta hamit çok formsuz ve arkasındaki eboue'yi de zor duruma düşürebilir.

galatasaray çok motive olacaktır kesinlikle, ama bu maçta motivasyon değil, sakin olmak önemli ve united çok sakin bir takım. erken öne geçerlerse çok korkunç anlar yaşanabilir.

bütün bu dediklerimden maçı izleyeceğimi çıkardınız değil mi? yok öyle bir şey. ben chelsea-juventus maçıyla meşgul olacağım. taktik savaşı orada olacak esas.

iyi olan kazansın.

haaa bir de, entry'i yollamadan peşin edit: ülke puanı vs deniyor, rum kesimi deniyor. sadece 1* rum kesimi takımı var avrupada ki o da avrupa liginde fenerbahçe'nin grubunda. yani ülke puanı konusundaki sorumluluk fenerbahçe'ye ait o konuda. galatasaray'ın alacağı her puan ekstradır, hoştur. fenerbahçe, limassol'ü içerde dışarda yenerse, derdimiz falan yok rahat olun.

bir de çok heyecanlanıp saçmalamayın lütfen. kazanırsanız edebinizle sevinin, kaybederseniz de bunun gruptaki ilk maç olduğunu ve seribaşına karşı oynandığını unutmayın.