bugün

aykut kocaman

söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama dayanılır gibi değil artık.

yahu bu adamın, geldiği günden beri bize kaybettirdiği kupalara ve şampiyonluklara hep tahammül ettim (belki de ettik.) sebebi ise şu.
bu adam hep bir "B" planı varmış hissini o kadar güzel yerleştiriyor ki hiç umursamıyorsun.başlayalım.

2010-2011 sezonunda şampiyon olduk.rüya gibiydi açıkçası.o kadar rahat ve o kadar güzel bir seneydi ki inanamadım bile.derbilerde dizi izliyor,sağ üst köşedeki skorları takip ediyordum sadece.o derece sıkıntısızdım.neyse sonuç malum.şaibeli bir şampiyonluk oldu.kursağımızda kaldı sevinci.sonra bu adam öyle bir his yarattı ki bizde ister istemez.hep sakladığı gizli bir silahı varmış,ona güveniyormuş gibi.neyse moralimiz epey bozulmuştu yine de,geçiyorum.

geçen sezon.dedik ki "ne olursa olsun.onur mücadelesi." harbiden öyle oldu.helal olsun koçlarıma çok iyi mücadele ettiler.şampiyon olsak yapacağımız süksenin haddi hesabı yok.9 puan farktan,1 puan farka (hatta yarım) indi.son maça avantajlı bile girdik hatta.atamadık golü.sonra aykut hoca çıktı sahneye.düşündük."ne olursa olsun,bu takım fırtına gibi esecek bir gün." estik gibi olduk.4-0 dağıttık bursa'yı.kupayı aldık.biraz moral bulduk ama o burukluk hala vardı içimizde.

süper kupa maçı.her fenerbahçeli gibi ne yiyecek tırnağım,ne yolacak saçım kaldı.7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçından beri her fb-gs derbisinde (12 mayıstaki hariç) galatasaray tek kale oynuyordu.stresten sıkıntıdan kalp spazmı geçiriyorduk.bıkmıştık artık bu durumdan.ama ne yapıp edip gol atıyorduk.bu adam da kurtuluyordu sonuçta.tamam,yenildik ama sonuçta 2 gol atmıştık.aykut hoca çarpması gerektiği kadar çarpmadı göze."gelecek sezon coşturacağız" diye düşündürdü bize.

bugün olanlar malum.yine avantaj bizde.(seyirci avantajı,saha avantajı.)yine gol yiyoruz.yine 95 dakika götümüzü yırtmak zorunda kalıyoruz.korkak futbol bu sene yerini "anlamsız" futbola bırakmıştı çünkü.geçen sene çekiniyorduk ama atıyorduk yine golümüzü elhamdülillah.bu sene gol de atamıyoruz.1 gol attık ki bağıra bağıra.neyse sonuca geçiyorum.

ey aykut kocaman.gördük artık.ağladık,üzüldük,çıldırdık sinirden.ama gördük.senin bir dayanağın,bir "gizli silah"ın yok.bir şeye güvenerek oynamıyoruz.sadece sahte,ince bir güven duygusu geliyor bize.sonra bir maçta yıkılıveriyor.

bıktık.aykut hoca bıktık.kendini geçtim,fenerbahçe'yi seviyorsan en azından teknik direktörlük mevkisini terk edersin.elimize geçen onlarca somut kanıtlardan biri daha geldi bu sene.artık onur meselesi haline gelen,"en kritik" maç denilen şampiyonlar ligine giriş maçında yenemedik rakibimizi.gidemedik yine devler ligine.daha ne kaybetmemiz gerekiyor aykut kocaman? daha ne kaybetmemiz gerekiyor?

sana saygım var hoca.ama alex'in hatası bile olsa ona bu saygısızlığı yapmamalıydın.oyuna aldın bu maç.allah razı olsun.dakika bilmem kaçta girdi ve yine amiyane tabirle "senin kıçını kurtarmaya" çok yaklaştı.kullandığı iki kornerin biri direkten döndü,diğerinde gol oldu.bu adamlar senin için daha ne yapsın aykut hoca? fenerbahçe'de kalmaya devam edersen üzülerek söyleriz ki artık : kocaman korkularımızın sahibisin.

sonradan gelen bir not: spartak moskova'ya elendiğimiz üzücü maçın ardından yaptığı açıklamada "direkten döndük" ve "rakip 10 dakikamızı çaldı" gibi sözler sarf etmiş aykut hocamız.ağzımı bozmak istemiyorum.hele bir fenerbahçeliye karşı asla.ama hoca ne diyorsun sen lan? ne diyorsun yahu.ana okulu bebeleri gibi "10 dakikamızı çaldılar" ne demek yahu? ne demek?! doğru söylüyorsun.o şerefsizler çaldı 10 dakikayı.ama ne yapsın adamlar.sen yumurta deliğe sıkışınca bastır.ilk yarı hiç top oynama.son 20-30 dakika hareketlen.adamlar tabi ki enayi değil,tempoyu düşürmek isteyecek.sen o futboldan sonra ne cüretle bu bahanenin arkasına sığınabilirsin hoca? elazığ maçında da "saha şartları kötüydü." falan dedin gerçi,alışmış olmalıyız bu açıklamalara.sanki elazığspor takımı başka bir sahada maçı tamamlamış gibi.aynı yerde yaptık lan maçı.adamlar 10 kişi kalmasa o maçı da kaybedecek gibiydik ya,neyse.bırak şu bahaneleri de çık şuraya erkek gibi "adamlar çatır çutur attılar golleri.biz de ancak götümüz sıkışınca 2 pas yaptık." de. kimse suçlayamaz o zaman seni. ama bu nedir hoca ya? bu nedir allasen?

edit : gitti.