bugün

üsküdar çocuk üniversitesi

Çocukların erken yaşta bilimle tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel yaklaşım becerilerini kazanması ve tüm bunları sanatın desteği ile gerçekleştirmesi amacıyla Üsküdar'da kurulmuştur.

Yerel yönetimlerle üniversite işbirliği sonunda kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nin protokolü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur arasında imzalandı. ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının temelden sağlam eğitim alarak yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan eğitim projesi, yerel yönetimlerle üniversite işbirliği arasında gerçekleştirilen YÖK onaylı ve ücretsiz ilk üniversite projesi olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır.

Üsküdar Bilgi Evleri’nin koordinesinde gerçekleşen proje, yeterliliği tüm toplum ve eğitimciler tarafından sorgulanan bir eğitim sisteminde yetenekleri körelen çocukların, üniversiteye geldiklerinde, meraklarını, ilgilerini yitirmiş, sorgulamayan, iş bulabilmek umuduyla ya da sadece toplumsal gerekliliklerden dolayı üniversite okuyan gençler olmalarını engellemek amacıyla hazırlandı.

2012-2013 Eğitim döneminde faaliyete geçecek olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi programı ise bilim ve sanat olmak üzere iki temel üzerine oturuyor. Çocuklar üniversiteden ücretsiz olarak faydalanırken, üniversitenin giderleri ise Üsküdar Belediyesi ve istanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır.