bugün

tebrikler kızınız hamile

dezenformasyon var bir dakika!

sağlık bakanlığı zaten prensip olarak bütün gebelerin peşinde, . anne ölümlerini azaltmak istiyor, bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden birisi de anne bebek ölüm oranlarıdır.. herkesin veri tabanında bilgisi var zaten aile hekimliğinden dolayı. çocuğun hangi aşıları ne zaman yapıldı, gebe hangi ayda diyabet kontrolüne girdi hepsi mevcut. ayrıca gebliz adlı sistemle gebeler aile hekimlerine bildiriliyor.

işte bu noktada aile hekimi o gebe ile "sağlık ocağına gel de bir tansiyonuna bakalım" şeklinde bir iletişime geçmek durumunda, ya sistemde kayıtlı adresine gidecek, ya da önündeki ekranda yazan telefonu arayacak. burdaki arkadaş daha orjinal bir fikir geliştirip direk sms atmış, ki hatalı bir girişimdir. hiç bir kanunda belirtilmese bile, bir hekimin, gebelik gibi, aids gibi hepatit gibi şahsi bilgileri bu şekilde ortalığa saçmaması gerekmektedir. bu hipokrat yemininin iptalidir, hekimliğin ayıp kısmıdır. düşünmelidir ki bu bilgiyi paylaşan hekim polis ya da muhtar; burası türkiye iki saniyede namus cinayeti işlenmişliği vardır ki bu bir dünya rekorudur.

ayrıca sağlık bakanlığının böyle bir uygulaması yoktur. iki farklı uygulama vardır.

1-sağlık bakanlığı gebeleri aile hekimlerine bildirir
2-aile hekimleri gebe ile iletişime geçer

bu olayda bu ikisi birbirine karışmıştır. sağlık bakanlığının yeni bir uygulaması gibi gösterilmiştir, ama biz öyle olmadığını artık biliyoruz. ve hekime laflar hazırlıyoruz.

akp li değilim, ama neyli olduğumu da söyleyecek değilim.