bugün

kanal 7

süper filmler yayınlayan bir kanaldır.
bundan iki gün önce oturup tespit yapabilme amacıyla izlediğim şahane bir filmi özetleyeyim;

filmin adı "hafız"...

hafız, imam hatip mezunu, hafız bir gençtir.* bu namazında niyazında rol fakiri, aptal bakışlı, kısa kesik robot hareketleriyle göz dolduran hafızımız bir gün bir zengin kızına aşık olur. üniversiteden arkadaş olan gençler çıkmaya başlarlar, kısa zamanda işi ilerlertirler. ancak bir sorun vardır, kızın ailesi çok moderndir ve filmde "baş örtüsü" olarak nitelendirilen "türban" takan kişilerden nefret eden sosyetik bir ailedir. kız da böyle insanlardan nefret eder. ancak hafızcan'ın annesi bir sıkmabaştır.

hafız kızın ailesiyle tanışır. ailesi oğlumuzu sever nasıl becerdilerse artık! kız da hafızın annesiyle tanışmak ister. ancak hafızgül bunu istemez, çünkü eğer kızcağız anneciğinin sıkmabaş olduğunu görürse onu hemen terk edecektir.

hafız, kızın ısrarı üzerine annesiyle kızı tanıştırmaya karar verir. ancak bu iş nasıl olacak?

hafızın kankaları tv filmlerinde oynayan kokoş bir kadını ayarlar ve bir villa kiralayarak kızı kandırırlar. evet, hafız annesi diye başka bir kadını, başka bir mekanda tanıştırır.

bu sırada hafız annesine çok şiddetli baskılar uygulamaya başlar. "anne başörtüsünü çıkarsana", "çıkarsan ne olur", "buradan taşınalım, "nişantaşına gidelim" gibi saçma sapan şeyler söyler. bunun üzerine annesi, "oğlum öl de öleyim, ama onu çıkartmamı isteme benden", "o benim herşeyim", "onu çıkartırsam biterim ben"* gibi laflarla karşı koymaya çalışsa da oğlu nuh der peygamber demez.

bir gün tv de kızımız, hafızın anne diye tanıştırdığı kadını tvde görür ve gerçeği anlar. hafız yalan söylemiştir. kız hafızı terkeder. hafız kendini parçalar tanışmak için. ancak kız da "bir şartla" der, "annenin başörtüsünü çıkaracaksın". hafız hemen kabul eder. ve artık şiddet kullanmanın zamanı gelmiştir...

kızın evine giderler, ailesi de merkala bekler sonucu. tam kapınını önüne geldiklerinde hafız anasının türbanını söker alır, ve der ki "bu bez parçası yüzünden hayatımı mahvettin".. annesi bu acıya dayanamayarak orada öleyazar, bayılır. hastaneye kaldırılır acilen.

hafız bu moral bozukluğu içinde "ne yaptım ben" diye sorar kendi kendine.. ve başlar kuran okumaya.. hastanede, annesinin baygın bedeni yanında.. annesi aylılır ve hiçbirşey olmamış gibi güler, "oğlum", "yavrum benim" der..

bu olay hafız a bir ders olmuştur. bir kız yüzünden, dünyadaki en önemli şeyleri, yaşam kaynakları olan türbandan vazgeçemezlerdi.

kıza herşeyi anlatır ve "ya beni böyle kabul edersin, ya da aşkımı kalbime gömer giderim" der. kız bundan çok etkilenir ve birden yumuşar. birgün hafızın evine gelir ve ona olan hayranlığını anlatır.

filmin sonunda ise hafızoğlan, kızcık ve sıkmabaş birbirlerine hiç ayrılmamak üzere sarılırlar. artık mutlu bir ailedirler.

gözyaşları içinde izledim ve hemen türban takıp hacca gitmeye karar verdim ben şahsen bizzat falan.

kanal 7 izleyin, dininiz bütünlensin.