bugün

futbol fanatizmi

St. Pauli, liverpool*, celtic gibi takımlar, oyuncular ve tarihlerini bilmeyen bazı insanlara saçma gelir. Ama bu futbol takımlarının tarihlerinde emekçiler, madenciler, yaşam standartlarına yönelik eylemleri destekleyen futbolcular, liman şehirleri, göçmenler v.b şeyler yatar. iskoçya' da göçmenler bir dönem problem yaşamadıysa, bu celtic kulübünün birleştiriciliğindendir. Rangers' ın din ayrımı yaparak futbolcu almasına nazaran celtic birleştirici olmuştur. Madenci oyuncuları olan liverpool ve futbolcuları çeşitli eylemlere destek olmuş, emektarlara sahip çıkmıştır.

Sen şikeden, şaibeden futbol konuşulmayan ülkenin dışına göz atmadıysan, bu senin kusurundur. Fanatizm ile holiganlığı karıştırmayın. Bizde istemiyoruz ingiliz takımlarıyla juventus' un maç yaptığı zaman juventusluların ve ingilizlerin toplamda 29 ölü vermesini. Bu holiganlıktır. Fanatizm, fanatik olmak o kulübe gönül vermek, bağlanmak, sevmektir.

Kardemir karabükspor hangi paralarla ayakta duruyor, kimler aidat veriyor, bir araştırın amına koyayım.

edit : ne anlarsın shankley' in desteklediği madenci eylemlerinden amına koyayım. senin sike sürülecek kadar olmayan aklına tüküreyim.