bugün

world of warcraft

Uzun zamandır oynayan bir yakınım var. Onu izleye hatta dinleye dinleye öğrendim.
işin özü şu. 85 Lvl olmak için hızlıca görevler yapıyorsunuz. Sonra zindanlarda yaratık kesip o yaratıklardan çeşitli eşyalar kazanıyorsunuz. Önemli olan eşyalarınızın seviyesi, buna item level diyorlar.
Tek haneli başlayan bu item leveniz bir gün 400 küsürlere kadar geliyor ki oda size yüzbinden fazla can ve yetenek kapasitesi kazandırıyor.

Sonra?
Çok alışıklar bu soruya. Sonu yok abi bunun diye başlıyorlar.

Zindanlarıda birbirilerinin vuruş gücüne göre aşağılamalar yahut övgülerle devam eden acayip bir sosyal ortamları var. Bu adamlara PVE ci deniyor. Çok önemsiyorlar aldıkları ünvanları ve item levellerini.
Birde PVP cileri var. Bunlar zindanda birlgisayar programlarını öldürmek yerine gerçek oyuncularla karşılaşmayı seviyorlar. Ben oynasaydım bende o tarafta olurdum muhtemelen.
PVE cilik denilen şey için bir beceriye, zekaya, stratejiye gerek yok. Evet her zindanın kendine göre bir taktiği var ancak bu taktikler icat edilmiyor. Oyunun size dayattığı yol ezberleniyor. Bunları ezberlemek ve saatlerce oralarda koşacak nefes sahibi olmak yetiyor.
PVP denilen ksımsa beşli onlu hatta kırk kişi bie bazen, takımlar halinde özel bir bölgede bayrakları yahut kaleleri ele geçirme üzerine kurulu.
Karşınızda gerçek insanlar var, biraz akıllı ve iyi oyuncu olmanız lazım. Zindanlar gibi değil yani. Zindan denilen yerler için uygun item leveliniz ve ateş edeceğiniz büyülerin sırasını bilmeniz yeter.
Hatta addon dedikleri ekler size zıpla, şimdi zehir geliyor, engelle, haraket et, kes falan gibi şeyleride söylüyor. Rotasyon dedikleri ateş sıralaması meselesinide macro yazarak çözüyorlar. Sırayla yapmanız gereken şeyleri macro yazarak tek tuşla yapıyorsanız. Sonrası bıkmadan sırayla o iki üç tuşa basmak demek oluyor.
End Game dedikleri adamlar var. Ellerindeki son seviye eşyalar hakkında konuşuyorlar. Efsanevi bastonlar, destansı hançerler derken hayat akıp gidiyor.
Başlarken 100 küsür Lira, her ay 25/30 tl verilerek devam ediliyor.
Ben becerebileceğimi düşünmüyorum. Fakat eleştileride pek anlamıyorum.
Ayda 49 tl lig tv verince ne oluyor? Hiiç eğleniyoruz işte.
Bu adamda ayda 25/30 tl oyuna veriyor oda eğleniyor.