bugün

bohem erkek özgür kız ilişkisi

son dönem türk sinemasında sıkça rastlanan iki karakterin birlikteliğidir.

gerçekle hiçbir alakası olmayan bu türün ilişkisinin filmlere konu olması giderek fantastikleştiğimizin bir göstergesi olsa gerek. sinemaya giriyorsun, salaş ama yer yer ikea mobilyalarla süslenmiş bir ev içinde, tercihen reklamcılık, yazarlık falan yapan bohem abimiz, bir de onun manitası, ailesinden ayrı yaşayan, paranın nerden geldiği belirsiz hem çok güzel, hem çok kültürlü, hem çok sempatik, hem kıskanç olmayan, hem de erkeğini evlenek la evlenek diye sıkboğaz etmeyen ablamız.

hah işte bu ikisinin ilişkisini bize ortalama 10 tl'ye yediriyorlar. tamam sinema illa ki gerçek hayattan bir kesit sunsun demiyorum da, o bohem abiyi, özgür ablayı da sokaklarda görmek istiyor insan. hatta yeri geliyor, role model belliyoruz. ama olmuyor işte, birkaç beden büyük geliyor bünyeye. irish pub insanı olamıyoruz. sonra oturup, erkekleri, kadınları ve ilişkileri sorguluyoruz.

bir kısım senaristleri realizmin büyülü dünyasına davet ediyorum. beyler iş çıkışı takım elbiselerinin kravatını gevşetmiş halde irish pub tarzında bir barda içkisini yudumlamasın. mahalleden çocuklarla halit abi'nin kahvede maç izlesin. kız da o esnada kankasını aramış, hoşlandığı çocukla yaşadıklarını, konuştuklarını bir bir anlatıyor olsun telefonun başında. "ay beni seviyor mu ki yaaa" diye düşünüp dursun. taktik yapsın. adamın telefonunu kurcalasın. adam da mesela tuğçe'yi tuğrul diye kaydetmiş olsun telefona. eski çıktığı mesaj atsın ya da facebook'tan eklesin, kavga etsinler. gibi.

hayatı sorgulatmayın bana sevgili senaristler.

sonuç olarak, hayallerde yaşayan ilişkidir. töremizde yoktur. varsa da defolsun gitsin. kız özgürse ırıspıdır zaten, adam onu almaz yani. bohem adama da kız vermezler bizim burda. ayık olun. öperim.