bugün

melih gökçek

bundan bir önceki yerel seçimlerde ankaralının oylarını "ankaranın 7 harikası" ile alacağını vaadedip bunların bildiğim kadarı ile hiçbirini gerçekleştirmemiştir. projelerini sıralayacak olursak:
1- samsun yolu tarafına atatürk heykeli; içi müze, kütüphane ve kitap satış yeri olacaktı.50 metre boyunda. melekette müzeler yeterince geziliyormuş gibi bir de konusunu merak etmekteyim müzenin. (bkz: uçuk belediye projeleri müzesi) (bkz: geçit projeleri müzesi)
2- eskişehir yolu tarafına nasreddin hoca heykeli; içi eğlence ve iş merkesi olarak pplanlanmıştı. 50 metre boyunda. galiba eşeğin s.kinin altında bir de havuz vardı yanlış hatırlamıyorsam; kaçıracak suyun kolay temin edilebilmesi için.
3- istanbul yolunun olduğu tarafa ise yine 50 metre boyunda fatih sultan mehmet heykeli; içi müze, bir çok tesis ve sarığın içinden ankaranın izlenmesi için seyirlik alan.* bir insan düşünün ki üzerine çöken sis yüzünden göremediği şehri izlemek için 50 metre yukarı çıksın. benim evim yüksekte birşey gözükmüyor yemin ederim.
4- konya yolu üzeine kurulacak olan son heykel semazen ise içinde 7 katlı restoran ve her katında ayrı bir bölgemizin yemekleri olacaktı.*
yiyin efendiler yiyin, bu içaçıcı sofra sizin;
doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! demiş tevfik fikret herhalde bunun için.

5 numaralı uçuk fantezisi ise ankara kalesine dikilecek olan 180 metrelik* bayrak direğiydi. bu bayrak direğini ise heralde bir zafer işareti olarak dikecekti kaldırdığı genelevlerden sonra bentderesindeki. etrafındaki gecekondular değilde devletin yaptırdığı genelevler bozuyor resmin tamamını.
6 numaralı vaadi ise daha bir ilginç olan melih gökçek havaaalanı yolundan gelirken gözüken görüntüden muzdarip olduğundan gecekonduları yıkacak ve ışıklandırma ile bir savaşı hatırlatacaktı gelen konuklara.

son vaadi ise yanlış hatırlamıyorsam peluş hayvanlar koyup açık hava hayvanat bahçesine çevirmekti şehrin bir kısmını. hayvanların seslerinin çıkabileceği hoparlör bile koyacaktı; kendilerinin* çıkaramadığı sesleri çıkarması için.

bugün ise televizyona çıkmış milletten* heasp soruyorken; hiç utanma duygusu olmayan biri gibi sırıtabiliyorken, televizyonda bu vaatlerinin hesabını vermesi gerekir diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın sakın; bu vaatlere kanıpta oy verdiğimden değil bu hesap istemem benim. benim istediğim hesap hiç bir vaadin yerine getirilmemesiyle ilgili. her tarafı alt üst geçit doldururken, açılışlara belediye bütçesinden karşılanan konserler* düzenlerken veya işi gücü bırakıp şahsi meselesine dönüştürdüğü bir gazeteciyle televizyonlara çıkıp kavga etmesi beni ilgilendiren kısmı bu adamın.
ne iş yapar bilmiyorum ama bu adam yakında başımıza cumhurbaşkanı bile olur. kurduğu partiden * dönüp tekrar ankara büyükşehir belediye başkanı olması nasıl bir siyasi çevikliği* olduğu konusunda bize bir fikir verebilir sanırım.