bugün

otizm

dünyada kendini yapayalnız görmeye neden olan hastalık. otistik çocuk için kendinden başkası yoktur.bütün canlılar nesne olarak görülür. anneyi ise vücudunun bir parçası olarak kabul eder. sosyalleşme sorunları vardır. iletişime geçmezler. herşeyin eşya olduklarını düşündükleri bir dünyada kiminle iletişime geçecekler ki? iletişim tamamen yoktur demek doğru olmaz. hafif otizm vakalarında iletişim kısmen de olsa vardır.

zekalarına gelirsek toplumdan pek farklı değildir. insanlarda değişik türlerde zeka vardır. ancak zekalarını özellikle bir konuya yönlendirirler. aynı meseleler ile kafa yorduklarından başka şeylerle ilgilenmezler. saatlerce aynı şeyi tekrarlar dururlar. tek yönlü zeka gelişiminin sosyalleşmelerine engel olduğuna inanıyorum. çok zeki olmayanları bile iletişimi de hafif becerebilirlerse belirli bir konuda çok başarılı olabilirler.

otizm olan biri anneye bakmaz. bir bebek 2 aylıktan itibaren annenin gözlerine bakmaya başlar. bebeklerin yabancıyı farkedip korkması 9-10. aylarda olduğundan ancak o zaman otistik olduğu anlaşılıyor. ama çoğu insan çocuğunun konuşmamasından dolayı 18 aylıkken ancak farkediyor. bir gariplik olduğunun farkındalar ama ne olduğunu dile getirecek bilgi birikimi, özellikle ilk çocuksa ailelerde olmayabiliyor. otizmli çocuklar ortak dikkat kullanmaz. çünkü anne nereyle ilgileniyor farketmezler. annenin tepkilerine duyarsız davranırlar.

zeka türleri için; http://e-psikoloji.com/fo...d.php?8382-Zeka-T%FCrleri
görsel zekaya sahip bir otizm vakası için; http://www.youtube.com/watch?v=wEQ33svH3w0

lütfen şu şekilde tedaviler var diyenlere güvenmeyin ve vicdanınızı rahatlatmak için hiperbarik oksijendir, ozon tedavisidir deyip çocuğa ve otizm tedavisi yapıyoruz diyerek yunuslara eziyet ettirtmeyin.. tedavisi yok, ancak eğitilebildikleri kadar eğitilebilirler.