bugün

yılbaşını kutlayan herkes cehenneme gidecektir

E be akılsızlar, yobazlar. Siz kimsiniz de benim cehenneme veya cennete gideceğimi dile getirirsiniz! Bu kadar dar görüşlü, Kuran-ı Kerim'den uzak insan olamaz. Kimin nereye gidecebileceğini sadece Allah bilir. Siz kimsiniz de hüküm veriyorsunuz? Gavur adeti diyorsunuz;

1.si "içki içiliyor, içki içmek günahtır" diyorlar. E be kafir içki içmek yılın sadece belirli günlerinde mi günah? içkinin bir damlası bile günah. Ne zaman, ne koşulda içersen iç. Aç Kuran-ı oku.

2.si "Onlara benziyorsunuz" , "Onlar Hz. Muhammed (s.a.v.) doğumunu kutluyorlar mı ki!" diyorlar. Kuran-ı Kerim'de "onlara benzemekten kaçınınız" der, evet! Bu ayet sadece yılın belirli günlerinde yapılan kutlamaları mı kastediyor? Onlar gibi harama bakmayın, zina yapmayın, yalan söylemeyin diyor. Sen dört dörtlük adamsın da bu konuda mı takıldın? Kutlama meselesine gelince, her koyun kendi bacağından asılır diye atasözümüz vardır. Unutmayalım ki gelmiş geçmiş, Hz. ibrahim, Hz. isa, Hz. Adem vs.. hepsi bizim peygamberimizdir. Hepsi doğru yolu gösterirler. Biz Hz. Muhammed'e iman ettiğimiz gibi onlara da iman etmemiz gerekir. Gel gelelim ki bir dua okunduğunda "Gelmiş geçmiş cümle peygamberlere.." deriz.

Sonuç olarak bu "yıl başı" kavramı aslında bizler için bahane. Sadece arkadaşlarımızla, sevdiklerimiz ile bir arada olmak, birlikte bir etkinlik yapmak istiyoruz ve bu işi yaparken bu kalıbın arkasına sığınıyoruz. Kimsenin Hristiyan geleneklerini yaşadığı vs. yok. Gel gelelim ki onların kutladığı "Noel Bayramı" 24 Aralık ile 31 Aralık tır. Biz bu tarihlerde eşek gibi çalışıyoruz. Ben bugün ailem ile, arkadaşlarım ile olacağım, eğleneceğiz, pastalar, börekler, kolalar tüketeceğiz. Akşam da başımı yastığıma koymadan hemen önce her gece yaptığım gibi dualar okuyup bütün peygamberlerimize ve geçmişimize gönderip yeni yıla girmenin vermediği duygu ile uyuyacağım. Sonuçta 1 Ocak 2012 ' de klasik bir pazar günüdür.