bugün

piercing

kimi insanlarin "hastasiyim", kimi insanlarin "igrenc lan" $eklinde tepki verdigi, zevkler ve renkler tarti$ilmaz cumlesinin dogrulugunu bi daha ispatlayan olaydir piercing.

aslinda normal kupe de, bi tur piercingtir. tabi kulak kikirdagi, cene, ka$ gibi yerlerin delinmesi daha extreme ornekleri olu$turmakta.

kikirdak ve cene delinmesi olayi hemen hemen ayni $ekilde gercekle$tirir. steril bi ortama alinirsiniz, deligin acilacagi yer i$aretlendikten sonra makas benzeri bi aletle sabitlenir. daha sonra steril bi igneyle delik acilir, acilan delige piercing takilir. olay bundan ibarettir.

piercingi yaptirmak ortalama 5 dakika alir, ancak onemli olan bakimidir. ilk 4-6 hafta cok onemlidir. kulak piercing'i icin gunde 2 kere antibakteriyel bi siviyla piercingin etrafi silinmesi gerekir, ayrica butun piercinglerde oldugu gibi kirli ellerle yarali bolgeye dokunulmamalidir.

cene piercingi, biraz daha dertlidir. eger sigara falan iciyosaniz, daha da bi sakattir. cunku her alkol aldiktan, yemek yedikten ve sigara ictikten sonra, antibakteriyel gargarayla piercingin oldugu bolgenin temizlenmesi gerekir. di$ tarafini yine, kulak piercing'inde kullanilan antibakteriyel bi siviyla temizleyebilirsiniz. ba$inda belirttigim gibi, bu i$lemleri 4 ila 6 hafta kadar tekrarlamak gerekir.

bi de, piercing'e bula$mamak en iyisidir, cunku bi tane yaptirinca devami mutlaka ki gelmektedir, aman kulak, aman cene derken bi bakmi$siniz ki suratiniz tamamen metal kapli... *

tavsiyelere uyun, piercinginize iyi bakin, mikroplardan uzak tutun, iyi gunlerde kullanin...