bugün

türkiye için canımı vermem diyen türk vatandaşı

binlerce vatan evladının sırf onun götünü sıcak tutmak için can verdiğini unutmuş vatandaştır. Bu adamlarla aynı havayı solumaktan, aynı topraklarda yaşamaktan utanç duyuyorum. ''Ben ilk önce insanım ve hayata bir kez geliyorum, bu canımı da dağda bayırda ölerek boştan yere veremem.'' diyerek büyük bir vefasızlık, şerefsizlik örneği gösterirler, ama hala bu vatanın ekmeğini yerler ve bir türlü defolup gidemezler. Ben şunu bilir şunu söylerim: Hiç kimse hükümetler için can vermez, dağlarda savaşan kahramanların aklından bile geçmez tayyip erdoğan'lar bilmem neler, onlar bu vatanın bütünlüğü bozulmasın, analarımıza kız kardeşlerimize düşman eli değmesin diye gözlerini kırpmadan can vermişlerdir. Hala bunu idrak edememiş veya idrak etmesi işine gelmeyen insan sayısı azımsanmayacak derecededir bu ülkede.

not: öyle zeki olacaksa olmaz olsun. Her ''canımı veririm'' diyen verecek diye bir şartta yok zaten. Vay arkadaş , vatana can vermemek zekilik olmuş, vay kalıbına tükürdüğümün adamlarına vay.
Şu algı da nereden oluştu bilinmez: ''ben vatana canımımı veririm'' diyorsan yalancısın, vermem diyen senden daha dürüst. Bu algıyı destekleyenlerin gözlerinin önünde bağıra çağıra kahramanca şehit olmak var ya o da nasip olur mu bilinmez.