bugün

yok artık dedirten anlar

bilgisayarı aşırı ısınıp kendini korumaya almak şartıyla kapaması; bunun bilgilerine ve ayarlarına ulaşamama sıkıntısı başta olmak üzere, makinanın içini vidalara yapıştırdıkları stickerlar nedeniyle açamadığımdan servise vermeye karar vermiştim...

daha dün fırsat bulabildim anca ve gittim. minimum 20 iş günü içersinde makinayı alabileceğimi, hatta bu sürenin daha da uzayabileceğini söylediler. ''makinamı özlerim ve oha lan onun yerine ben açarım içini, bir yandan da başlarım garantisine'' diyen iç sesimle birlikte; ''mm uzun süre. özlerim ben makinamı. en iyisi vermeyeyim ben. vazgeçtim'' dedim. bunun üzerine adam ''ben bir bakım yapayım makinanıza, sorun devam ederse o zaman verin'' dedi. ''iyi peki'' dedim bende, ne diyeyim.

makinanın hava almamasından dolayı fanların işlevini tam yapamadığına bağlayarak; makinanın altına çift yön yapışkanlı bant yapıştırıp yükseltmiştik biz daha önceden. sonrası hüzündü tabii. makina ısınınca onların yapışkanıda eriyip kalınca çıkartmıştım ama yappış yapıştı böyle o bant kısmı.

teknik serviste makinama bakım yapacak olan genç; sadece bu zararı olmayan yapışkanları çıkardı bana geri verdi. iç sesim yine ''oha beni kandırmaya çalışıyor, bir şey yapmadı bakım yaptım diye verdi. gerizekalı!'' derken; makinayı şuan tam 13 saattir kapanmadan kullanabildiğimi görüyorum. üstelik hiç bir ısınma yok. şuan yaşadığım dumuru bana hiçbir şey yaşatamaz.

adamın uğurlu ötesi elleri var lan ya da bambaşka şeyler. ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim ama oha!