bugün

erkeklerin saf olması

karşıt görüşleri söylemeden önce genel bir bakış açısı ile yaklaşmak lazım bu tezimize. saolsun yazarlarımız hergün yepyeni önerilerle karşılmıza çıkıp beynimizin sınırlarını zorluyorlar ama olsundur neyse dağılmadan dalalım konuya.

erkek kişisini yirmisinden sonra ele alıp öyle değerlendirmek lazım gelir evvela yoksa bir çocuğun saflığını zaten sorgulamak yanlış olur. şimdi saflık temiz duyguların içinde kötülük barındırmayan insanları tanımlamasıyla bilinen fakat yıllar geçtikçe deforme olan bir töz'dür. nasıl kamil sıfatını bugün taşak geçmek için kullanıyorsan buda aynen öyledir. saf bir karakterin eğilimlerinin daha çabuk yönlendirileceği sanılmaktadır ki içinden gelen bir güdünün kurbanı olmayan gerçek saf karakterler bunun farkına varıp yine yapılması gerekeni yaparlar. savunulması yada içinin doldurulması kolay olmayan bir kavram olduğu için ileriye sürülen konular dikta etmek yöntemiyle sunulmalıdır fakar burada sorun saf bir bünyenin bunu yapayacağıdır.

ikinci temel mevzu erkekler. üzerinde saflık taşıyan bir erkeğe çok az anca filmlerde hayran olunan bir yaşamda bunu kabul etmemek için elinden geleni yapacak olan erkekler. yoksa erkekler kurnaz, gözü açık, pek bir şeylerdir bunun kanıtı daha kolaydır. değilmi? dünya topraklarının yüzde bilmem kaçına sahip bugünkü yaşamın temellerinin atılmasındaki çılgınlığı ile ve bir çok örnek ile erkek falan filandır. varsın saf olsun insan yazarken dahi konunun basitliğini kavrıyor aslında. saf işte anlatılmak istenileni anlamıyor ve konuyu yine sümen altı ederek sıyrılabileceğini sanıyor ama bu durumda saflık ortadan kalkıyor. çok saf çocuk ya.